Precēšanās Ginesa rekordā piedalīsies pilots, kurš ar gaisa balonu pārlidoja pāri okeānam

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: No personīgā arhīva

Izcilais gaisa balonu pilots Leonīds Tjuhtajevs, kurš pirms nepilna gada, pārlidojot pāri Klusajam okeānam, uzstādīja divus jaunus pasaules rekordus, vēlas piedalīties ziemas gaisa balonu festivālā «Love Cup 2016», kura laikā tiks uzstādīts arī pasaules Ginesa rekords ar visvairāk lidojuma laikā vienlaikus salaulātiem pāriem.

Savā 20 gadus ilgajā gaisa kuģotāja karjerā izcilais Krievijas pilots Leonīds Tjuhtajevs uzstādījis turpat desmit dažādus sportiskus pasaules rekordus. Pēdējais no tiem tika sasniegts pērn janvārī, kad kopā ar kolēģi no ASV 160 stundu ilgā lidojumā tika veikts 10 710 kilometru garš pārlidojums pāri Klusajam okeānam no Eirāzijas kontinenta uz Ameriku. «Tas ir mans līdz šim smagākais, izaicinājumiem bagātākais un bīstamākais gaisa kuģotāja sasniegums, kas vienlaikus atnesa divus pasaules rekordus - ilgākais, kā arī attālumā garākais lidojums ar gaisa balonu. Tas bija nopietns un smags darbs, ļoti sarežģīts pārbaudījums gan fiziski, gan arī emocionāli. Tāpēc ar prieku piekritu uzaicinājumam piedalīties sajūtu ziņā daudz vieglākā, pozitīvām emocijām bagātākā un savā ziņā arī jautrākā Ginesa rekorda kaldināšanā Latvijā. Mīlestība ir lieliskas, pat pašas lieliskākās jūtas! Ja, sludinot mīlestību, pussimts pāru gatavi precēties gaisa balonā svētā Valentīna dienā, es noteikti vēlos piedalīties,» atzīst izcilais gaisa kuģotājs.

Ziemas gaisa balonu festivālā «Love Cup 2016» Leonīds Tjuhtajevs pildīs mīlestības festivāla goda vēstnieka funkcijas. Lidojumā ar gaisa balonu viņš dosies vien gadījumā, ja to ļaus tiešie darba pienākumi un festivāla norises laikā būs pieejams kāds gaisa balons. Pats savus viņš līdzi neplāno vest. Taču interesentiem būs iespēja ar izciliem sasniegumiem bagāto pilotu satikties arī klātienē, un, kas zina, varbūt tiks atklāti arī kādi noslēpumi un aizkulišu stāsti no iespaidīgā un neticamā pārlidojuma pāri Klusajam Okeānam.

Ziemas gaisa balonu festivāla «Love Cup 2016» direktore Inga Ūle neslēpj, ka Krievijas gaisa balonu pilots Leonīds Tjuhtajevs ir leģendāra un izcila personība, kas gaisa kuģotāju vidū pazīstams visā pasaulē: «Fakts, ka tik augsta ranga pilots piekritis mūsu uzaicinājumam, raisa milzīgu prieku. Viņš viennozīmīgi ir slavenākais no pilotiem, kuru jau pēc pāris nedēļām varēsim sastapt Jēkabpilī. Taču izcilas personības ar augstiem sasniegumiem ir arī visi citi piloti, kas ar savu sniegumu priecēs skatītājus un piedalīsies pasaules Ginesa rekorda kaldināšanā. Katrs pilots, ko uzrunājām, ir atsevišķa stāsta vērts. Katrs no viņiem ir fantastiska personība un aizraujošs sarunbiedrs. Ceru, ziemas gaisa balonu festivāla apmeklētāji izmantos iespēju ar viņiem tikties un klātienē aprunāties vai nobildēties - ja ne kā citādi, tad vismaz atsaites lidojumu laikā.»

Jau ziņots, ka laikā no 11.februāra līdz 14.februārim Jēkabpilī un tai līdzās esošajos Salas, Krustpils un Viesītes novados risināsies mīlestības tēmai veltīts un Latvijā nebijis ziemas gaisa balonu festivāls «Love Cup 2016». Festivāla kulminācija notiks 14.februārī, Sv. Valentīna dienā, kad, laulājoties lidojuma laikā, 50 pāri uzstādīs pasaules Ginesa rekordu - vislielākais lidojumā vienlaikus gaisa balonā salaulāto pāru skaits!

Ginesa rekords ir pieteikts un ar nosaukumu «Largest airborne wedding» oficiāli reģistrēts pasaules Ginesa rekorda organizācijā, kas, aktivitātei noslēdzoties, to oficiāli arī izziņos un organizatoriem izsniegs atbilstošu sertifikātu.

Festivāls vienkopus pulcēs 30 vadošos gaisa balonu pilotus no tuvākām un tālākām zemēm, tostarp festivālā piedalīsies izmēru un formas ziņā neparasti gaisa baloni, kādi iepriekš Latvijā nav redzēti. Zināms, ka festivālā piedalīsies arī sirds formas gaisa balons, kāds iepriekš Latvijas debesīs nav lidojis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu