Daugaviņa 1+1 sagādā Rīgas «Dinamo» kārtējo «zāģi»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts

Latvijas komanda Rīgas «Dinamo» sestdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā ar rezultātu 1:4 (1:1, 0:1, 0:2) piekāpās Pētera Skudras un Ģirta Ankipāna trenētajai Ņižņijnovgorodas «Torpedo» vienībai, kurā ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli izcēlās latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš.

Līdz ar to tagad kļuvis zināms, ka jau svētdien Rīgas «Dinamo» var oficiāli zaudēt cerības uz izslēgšanas turnīra sasniegšanu. Lai tas notiktu, Slovākijas vienībai Bratislavas «Slovan» jāiegūst vismaz divi punkti izbraukuma mačā ar Novosibirskas «Sibirj».

Kaut spēles ievadā ļoti izteikts pārsvars piederējis «Torpedo» komandai, rezultātu atklāja tieši Rīgas hokejisti, izceļoties Andrim Džeriņam. Tomēr pirmās trešdaļas pēdējā minūtē pēc Daugaviņa piespēles izlīdzinājumu panāca Jevgēņijs Mozers, bet otrajā trešdaļā pats Daugaviņš jau vadībā izvirzīja «Torpedo». Trešās trešdaļas pirmajās minūtēs punktu mačam ar vārtu guvumiem pielika mājinieku spēlētāji Kārls Klingberjs un Aleksejs Sopins.

Maču «Torpedo» iesāka aktīvi, tomēr Rīgas «Dinamo» turējās aizsardzībā. Trešdaļas vidū rīdzinieki trīs reizes palika mazākumā un gandrīz pusminūti pat cīnījās trijatā. Tāpat reizi tiesnešiem bija arī jāskatās video atkārtojums vai ripa nav bijusi vārtos, tomēr rezultāts saglabājās 0:0.

Pēc daudzajiem mazākumiem rīdzinieki lēnām iespēlējās un divas ar pusi minūtes pirms trešdaļas beigām pēc pārkāpuma pret Miķeli Rēdlihu paši pirmoreiz ieguva iespēju cīnīties vairākumā. Turklāt šis vairākums tika realizēts jau pēc 13 sekundēm, kad ripa rikošetā ielidoja vārtos pēc Galviņa metiena no zilās līnijas, bet vārti tika ieskaitīti Džeriņam. Turklāt tas bija vien trešais rīdzinieku metiens mačā. Tiesa, vadībā Rīgas «Dinamo» pirmo trešdaļu neizdevās noslēgt, jo 54 sekundes pirms tās beigām pēc Daugaviņa individuālās darbības latvietis piespēlēja Mozeram, kurš panāca 1:1.

Otro trešdaļu rīdzinieki iesāka nedaudz aktīvāk un sestajā minūtē tika pie vēl viena vairākuma. Tiesa, tajā šoreiz tika spēlēts mazāk pārliecinoši, bet trešdaļas vidū tieši Daugaviņš izvirzīja «Torpedo» vadībā - vairākumā pēc viņa metiena Jakubam Sedlāčekam neizdevās ripu piefiksēt un tā lēnām pārslīdēja vārtu līnijai. Šajā trešdaļā vārti vairs netika gūti un «Torpedo» saglabāja minimālu vadību.

Trešajā trešdaļā jau pēc 23 sekundēm zviedru uzbrucējs Klingberjs izvirzīja «Torpedo» vadībā ar 3:1, turklāt izdarīja to ļoti skaisti - dodoties no savas laukuma puses viņš arī reizi izlaida ripu cauri kājām, apspēlējot gan Kristapu Zīli, gan Sedlāčeku. Savukārt vēl pēc divām minūtēm vārtus guva arī Aleksejs Sopins un rīdzinieki jau bija iedzinējos ar 1:4.

Trešdaļas vidū pēc vairākiem noraidījumiem Rīgas «Dinamo» ieguva iespēju gandrīz minūti cīnīties trijatā pret pieciem pretiniekiem, tomēr momenti netika izmantoti. Arī atlikušajā laikā rezultāts vairs nemainījās un Rīgas «Dinamo» piedzīvoja trešo zaudējumu pēc kārtas, turklāt šajos mačos kopā gūti tikai vieni vārti.

Vārtu guvēji:

1:0 Guntis Galviņš (Skvorcovs) (17:41, vair.).

1:1 Jevgēņijas Mozers (Daugaviņš, 19:06).

2:1 Kaspars Daugaviņš (Sjomins, 29:22).

3:1 Karls Klinbērjs (40:23).

4:1 Aleksejs Sopins (Osipovs, 42:15).

Rīgas «Dinamo» sastāvs mačam pret «Torpedo»

Vārtsargi: #36 Jakubs Sedlāčeks (#30 Jūakims Ēriksons);

Aizsargi: #58 Guntis Galviņš - #16 Stīvens Seigo, #44 Oskars Cibuļskis - #23 Aleksandrs Jerofejevs, #97 Kristaps Zīle - #11 Kristaps Sotnieks (C), #3 Ēriks Ševčenko;

Uzbrucēji: #13 Gunārs Skvorcovs - #25 Andris Džeriņš - #70 Miks Indrašis, #10 Lauris Dārziņš - #96 Māris Bičevskis - #32 Edgars Kulda, #17 Kaspars Saulietis - #72 Vitālijs Pavlovs - #19 Miķelis Rēdlihs, #5 Māris Jass - #21 Armands Bērziņš - #24 Bruno Zabis, #47 Kirils Goloha.

Ar 54 spēlēs izcīnītiem 92 punktiem «Torpedo» komanda Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem septīto vietu, kamēr Rīgas «Dinamo» ar 65 punktiem 54 mačos atrodami 12.vietā.

Rīgas «Dinamo» no astotajā vietā esošās Slovākijas komandas Bratislavas «Slovan» patlaban atpaliek 17 punktus. Līdz sezonas beigām vēl atlicis aizvadīt sešas spēles, kuru laikā maksimāli iespējams iegūt 18 punktus.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu