«Imagine Dragons» šovakar Arēnā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sešas «fūres», seši autobusi un vairāk nekā 60 cilvēku liels tehniskais personāls – tieši tik nopietni sestdienas, 30. janvāra vakarā Arēnā Rīga notiekošajam koncertam sagatavojusies viena no spēcīgākajām koncertgrupām pasaulē, «Grammy» laureāti, amerikāņu muzikālā apvienība «Imagine Dragons».

Jau kopš 2015. gada pavasara mūziķi devušies pasaules turnejā «Smoke+Mirrors», kurā kopumā paredzētas vairāk nekā 100 uzstāšanās. Uz koncertu Rīgā vēl ir pieejamas pēdējās stāvvietas un papildu sēdvietas trešajā līmenī.

Mūziķi šīs turnejas laikā uzstājušies vai visos pasaules kontinentos, un grupas līderis, dziedātājs Dans Reinoldss (Dan Reynolds), intervijā prominentajam mūzikas izdevumam Rolling Stones atzinis – īpašākais turnejas elements bijis pats albums. «Šis ieraksts mums bija patiešām īpašs, un «dzīvajā» tas nolasījās tik labi, jo ir patiešām dinamisks. Protams, arī iepriekšējo albumu, «Night Visions», bija aizraujoši spēlēt koncertos, taču tas bija savādāk,» intervijā atklāja D. Reinoldss, uzsverot, ka albuma «Smoke+Mirrors» dziesmas tika rakstītas, spēlējot studijā, nevis samontējot atsevišķi ierakstītas partijas. «Tas vienkārši ir patiešām emocionāls un trausls albums, un tas man palīdzēja ik vakaru būt gatavam skatuvei – es pat nejutos, ka man vajadzētu kā īpaši uzstāties, es vienkārši dziedāju dziesmas, kas sasaucas ar manu šābrīža realitāti,» teica D. Reinoldss.

Jāatzīmē, ka viens no turnejas emocionālākajiem brīžiem bija Lielbritānijas pilsētā Līdsā, kad Reinoldss no skatuves paziņoja par savu veselības stāvokli – viņš cieš no smagas autoimūnās saslimšanas, ankilozējošā spondilīta, kas var atstāt būtisku ietekmi uz viņa un grupas tālāko muzikālo karjeru.

Emocionāla, krāšņa un pārsteidzoša – kopumā tā ārvalstu mūzikas kritiķi raksturo «Imagine Dragons» turneju. Lielbritānijas laikraksts Independent par koncertu Londonas O2 arēnā raksta: «Imagine Dragons ir pierādījuši, ka var radīt zeltu, salaulājot plašām masām saprotamo popmūziku ar rokmūzikas izpildījumu un tās cienīgiem tekstiem.» Īru Independent pamanījušies salīdzināt Reinoldsu ar «priesteri, kurš pielūdz [arēnas] rokmūzikas dievus», savukārt The Guradian atzīmē, ka «Imagine Dragons» skanējums ir «ar rokmūziku sirdī un digitālās topu popmūzikas pieskārienu».

«Imagine Dragons» Rīgā iesildīs Francijas krastos dzimušais britu un austrāliešu sērferu kvartets «Sunset Sons», kurus mūzikas kritiķi jau mēdz salīdzināt ar Tomu Petiju, Kings of Leon un Red Hot Chilli Peppers.

Lai arī ir viena no jaudīgākajām šābrīža koncertgrupām, «Imagine Dragons» mūziķi joprojām pret katru klausītāju attiecas kā pret īpašu un unikālu. Kā atzinis Reinoldss, arī arēnās un stadionos «ir tūkstošiem cilvēku, taču kaut kā es jūtos ar viņiem visiem savienots, un, kad dziedam kopā vienus un tos pašus vārdus, pat ja es neredzu katru seju, es jūtu katra atnākušā enerģiju».

Biļetes uz «Imagine Dragons» koncertu iespējams iegādāties Biļešu serviss kasēs un internetā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu