«Oskarus» pasniegs dažādu rasu aktieri

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Reuters/ScanPix

ASV Kinoakadēmija paziņojusi, ka šī gada «Oskaru» ceremonijā uzstāsies un balvas pasniegs tādas filmu industrijas zvaigznes kā Benisio del Toro, Vūpija Goldberga un Kevins Hārts. «Katrs no šiem māksliniekiem atnesīs uz «Oskaru» skatuves kādu unikālu elementu,» sacīja ceremonijas producenti. Balvu pasniegšanas ceremonijā uz skatuves kāps arī komiķe Tīna Feja, kanādiešu aktieris Raiens Goslings, dziedātāja Lēdija Gāga, britu mūziķis Sems Smits, dienvidafrikāņu aktrise Šarlīze Terona, kanādiešu dziedātājs «The Weeknd» un amerikāņu producents Farels Viljamss.

«Kopā viņi parādīs, kādos lieliskos veidos iespējams stāstīt par cilvēcisko pieredzi,» teica producenti. «Mēs esam pagodināti, ka viņi piedalīsies svinībās.»

Pirms ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas risinās spraigas diskusijas par atšķirīgu rasu pieņemšanu kino industrijā. Kā jau ziņots, ASV Kinoakadēmijas balvām aktierspēles kategorijās jau otro gadu netika izvirzīts neviens melnādains aktieris. Vairākas Holivudas zvaigznes solījušās boikotēt apbalvošanas ceremoniju 28. februārī, bet Kinoakadēmija tikmēr grasās ieviest reformas, lai līdz 2020.gadam tiktu dubultots minoritāšu un sieviešu skaits organizācijas locekļu vidū.

Tikmēr «Oskara» balvai nominētā Šarlote Remplinga sūkstījusies par «rasismu pret baltajiem», bet divkārtējais balvas laureāts Maikls Keins ieteicis melnādainajiem aktieriem «būt pacietīgiem».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu