Krievija līdz gada beigām saplānojusi «humānās palīdzības» konvojus Austrumukrainai

LETA/TASS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Krievija februārī uz promaskavisko teroristu kontrolēto Austrumukrainas daļu nosūtīs vairākus «humānās palīdzības» konvojus, ziņu aģentūrai TASS apliecināja Krievijas ārkārtas situāciju ministra vietnieks Vladimirs Stepanovs, norādot, ka ir sastādīts plāns «palīdzības» konvoju nosūtīšanai visam gadam.

«Šim gadam darbs ir saplānots. Ņemot vērā kolonnas, kas bija decembrī, [Ukrainas] Doņeckas un Luhanskas apgabaliem nosūtīts pietiekami daudz humānās palīdzības. Februārī humānās palīdzības piegādes tiks turpinātas, jau šobrīd notiek kārtējās kolonnas formēšana,» sacīja Stepanovs.

2016.gadā Krievija turpinās «iekārtu un tehnikas» piegādes Doņeckas un Luhanskas apgabalu glābējiem un ugunsdzēsējiem, viņš piebilda.

2014.un 2015.gadā Ukrainas austrumos ieradušies 48 «humānās palīdzības» konvoji. Pēdējais tur nonāca 24.decembrī.

Ukrainas valdības un izlūkdienestu pārstāvji vairākkārt norādījuši, ka «humānās palīdzības» konvoju aizsegā Maskava Krievijas karavīriem un algotņiem piegādā bruņojumu un munīciju, bet atpakaļ uz Krieviju ved kritušo līķus.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu