Bertāns - rezultatīvākais «Dominion» uzvarā Eiropas kausa mačā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Dairis Bertāns trešdien guva 24 punktus, tādējādi palīdzot savai pārstāvētajai Spānijas vienībai Bilbao «Dominion» izcīnīt uzvaru ULEB Eiropas kausa otrā posma ceturtajā mačā.

«Dominion» viesos ar 90:88 (17:21, 23:20, 24:15, 26:32) pārspēja Vācijas vicečempioni Minhenes «Bayern».

Bertāns šajā mačā laukumā bija 24 minūtes un 36 sekundes, kuru laikā realizēja divus no pieciem divpunktu metieniem, visus četrus tālmetienus un astoņus no desmit soda metieniem. Tāpat viņam divas atlēkušās bumbas, trīs piespēles, viena piezīme un septiņi izprovocētie pārkāpumi. Parādītais sniegums latvietim ļāva tikt pie 30 efektivitātes punktiem, kas šajā kārtā ir viens no augstākajiem rezultātiem.

Ar 24 punktiem rezultatīvākais šajā mačā bija tieši Bertāns, 22 punktus sameta viņa komandas biedrs Alekss Mumbru, bet pretinieku rindās ar 23 punktiem izcēlās Alekss Renfro.

Zīmīgi, ka Bertāns un Renfro savulaik pārstāvējuši arī Latvijas čempionvienību «VEF Rīga».

Ar divām uzvarām četrās spēlēs Bilbao vienība ieņem trešo vietu G apakšgrupā.

Savukārt pirmo zaudējumu ULEB Eiropas kausa otrajā posmā piedzīvojusi latviešu Jāņa Timmas un Kaspara Bērziņa pārstāvētā Krievijas komanda Sanktpēterburgas «Zenit», kas L apakšgrupas spēlē ar 69:73 (18:22, 15:11, 16:27, 20:13) piekāpās Polijas čempionei Zelona Guras «Stelmet».

Timma šajā mačā laukumā bija 21 minūti un 45 sekundes, gūstot četrus punktus. Latvietis realizēja savus visus četrus soda metienus, bet aizmeta garām divus tālmetienus. Tāpat viņam viena atlēkusī bumba, divas piespēles, viena kļūda, viens bloķēts metiens, četras piezīmes un trīs izprovocēti pārkāpumi, kas kopā deva četrus efektivitātes punktus.

Tikmēr Bērziņš, kurš sezonu iesāka Latvijas izlases galvenā trenera Ainara Bagatska vadītajā «Ņižņij Novgorod», bet Timmas pārstāvētajam klubam pievienojās vien pagājušajā nedēļā, pagaidām turnīra otrajam posmam nav pieteikts.

Rezultatīvākais šajā mačā bija latviešu komandas biedrs Raiens Tūlsons, kurš iemeta 23 punktus, bet pretinieku rindās ar 18 punktiem izcēlās Mateušs Ponitka.

Ar trim uzvarām četrās spēlēs «Zenit» saglabā pirmo vietu L apakšgrupā.

Savukārt pie panākuma trešdien tika latviešu Ojāra Siliņa un Artūra Strautiņa pārstāvētā Itālijas vicečempione Redžio di Emīlijas «Grissin Bon», kas K apakšgrupas mačā savā laukumā ar 89:76 (26:17, 23:18, 21:21, 19:20) pārspēja Turcijas klubu «Trabzonspor Medical Park».

Siliņš šajā mačā laukumā bija deviņas minūtes un 21 sekundi, gūstot trīs punktus. Latvietis iemeta vienu no diviem tālmetieniem un savāca četras piezīmes, par to nopelnot -2 efektivitātes punktus.

Tikmēr Strautiņš laukumā pavadīja četras minūtes un 53 sekundes, kuru laikā iemeta divus punktus. Viņš realizēja savu vienīgo divpunktu metienu un nopelnīja vienu piezīmi, par to saņemot vienu efektivitātes punktu.

Rezultatīvākais mājiniekiem ar 18 punktiem bija Amadeo Della Valle, bet pretinieku komandā 20 punktus iemeta Dvaits Hārdijs.

«Grissin Bon» ar divām uzvarām četrās spēlēs ieņem trešo vietu K apakšgrupā.

Tikmēr uzvaru H apakšgrupas mačā trešdien izcīnīja latvieša Anžeja Pasečņika pārstāvētā Spānijas komanda Grankanārijas «Herbalife», kas viesos ar 92:85 (26:12, 18:23, 20:28, 28:22) uzveica Krievijas klubu Saratovas «Avtodor».

Pasečņiks šajā mačā bija komandas pieteikumā, taču laukumā nedevās.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 19 punktiem bija somu saspēles vadītājs Sasu Salins, bet pretinieku komandā ar tikpat punktiem izcēlās amerikānis Treviss Petersons.

Ar trim uzvarām četrās spēlēs «Herbalife» ieņem otro vietu H apakšgrupā.

Jau vēstīts, ka Krievijas basketbola klubs «Ņižņij Novgorod», ko trenē Ainars Bagatskis, Artūrs Štālbergs un Oskars Ernšteins, trešdien ar 81:74 uzvarēja Slovēnijas vienību Ļubļanas «Union Olimpija», kurai savainojuma dēļ nevarēja palīdzēt Latvijas basketbolists Ronalds Zaķis.

Zaķis ar komandu uz Krieviju nemaz nedevās, jo viņam ir problēmas ar ceļgalu, informēja Slovēnijas klubs, kas pēc zaudējuma šķīrās no izredzēm iekļūt turnīra izslēgšanas spēlēs, kamēr «Ņižņij Novgorod» saglabāja labas cerības uz ceturtdaļfināla sasniegšanu.

«Ņižņij Novgorod» labā Viktors Rads guva 28, bet Semjons Antonovs - 17 punktus, kamēr «Union Olimpija» rindās rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Saša Zagoracs.

M apakšgrupas līderi ar četrām uzvarām tikpat spēlēs ir Kazaņas «Unics», pa diviem panākumiem izcīnījušas «Ņižņij Novgorod» un Telavivas «Maccabi FOX» vienības, bet «Union Olimpija» otrajā posmā pie uzvarām četrās cīņās nav tikusi.

Grupu turnīra pirmajā kārtā 36 komandas bija sadalītas sešās apakšgrupās, pa sešām komandām katrā, kas izspēlēja divu apļu turnīru. Pirms izlozes komandas, balstoties uz ģeogrāfisko principu, bija sadalītas divās apakšgrupās.

Sacensību otro posmu sasniedza četras katras grupas labākās komandas, kurām pievienojās astoņas vienības, kas nepārvarēja ULEB Eirolīgas sacensību pirmo posmu. Šīs 32 komandas sadalītas astoņās grupās pa četrām vienībām katrā, kas izspēlēs divu apļu turnīru.

Otro posmu pārvarēs katras grupas divas labākās komandas, kas pēc tam izspēlēs astotdaļfinālu, ceturtdaļfinālu, pusfinālu un finālu. Izslēgšanas turnīrā visās fāzēs uzvarētāji tiks noskaidroti divu spēļu summā. Sacensību uzvarētāji kvalificēsies 2016./2017.gada ULEB Eirolīgas turnīram.

Aizvadītajā sezonā ULEB kausa izcīņā triumfēja Maskavas apgabala «Himki», kuru trenēja Latvijā labi zināmais Lietuvas speciālists Rims Kurtinaitis.

Kā zināms, šosezon pirmoreiz kopš 2002./2003.gada sezonas Latvija nav pārstāvēta Eiropas otrajā spēcīgākajā basketbola turnīrā. Dalība Eiropas kausā pienācās Latvijas čempionvienībai «VEF Rīga», tomēr tā jau vasaras sākumā pavēstīja, ka šosezon šajā turnīrā nepiedalīsies. Tāpat rīdzinieku vietu neaizņēma arī Latvijas vicečempione «Ventspils».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu