LNB vēlas trīs reizes palielināt eksponēšanai paredzēto darbu izsniegšanas cenu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijas Nacionālā bibliotēka (LNB) vēlas palielināt cenu eksponēšanai paredzēto iespieddarbu un dokumentu izsniegšanai no speciālajiem krājumiem, liecina LNB publisko maksas pakalpojumu cenrādis, kuru plānots ceturtdien, 28.janvārī, skatīt Valsts sekretāru sanāksmē.

Saņemot eksponēšanai attēlus, fotogrāfijas vai rokrakstus, par vienu lapaspusi vai vienu vienību mēnesī iepriekš bija jāmaksā 2,85 eiro, bet bibliotēka šo summu vēlas palielināt uz 8,54 eiro.

Līdzīgs cenas palielinājums paredzēts arī eksponēšanai paredzēto rokraksta grāmatu un iesieto rokrakstu, kā arī seniespiedumu darbu un dokumentu izsniegšanai. Bibliotēkas cenrādī no 28,46 eiro par vienību mēnesī cena šim pakalpojumam pieaugusi līdz 85,37 eiro. Trīs reizes cena palielināta arī grāmatām ar retuma pazīmēm. Iepriekš šis pakalpojums maksāja 14,23 eiro, bet jaunajā pakalpojumu cenrādī tam noteikta cena 42,69 eiro par vienību mēnesī.

Cenas no 2,85 eiro uz 8,54 eiro par vienību mēnesī palielinātas arī eksponēšanai paredzēto attēlu izdevumu un kartogrāfisko materiālu izsniegšanai. Savukārt eksponēšanai paredzēto nošu izdevumu un skaņu ierakstu izsniegšanai cena palielināta no 1,42 eiro uz 4,27 eiro par vienību mēnesī.

Papildus eksponēšanai paredzēto materiālu izsniegšanas cenas palielināšanai, dārgāka varētu kļūt arī to materiālu kopēšana, kurus atļauts reproducēt ar LNB administrācijas atļauju. Tie ir līdz 1940.gadam izdotā periodika, obligātie eksemplāri un retumi. Iepriekš vienas A4 formāta lapas kopēšana maksāja 1,49 eiro, bet jaunajā cenrādī šī pakalpojuma cena palielināta līdz 2,85 eiro. Savukārt vienas A3 lapas kopēšana no minētajiem materiāliem izmaksās 3,15 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu