«VEF Rīga» cieš graujošu neveiksmi VTB līgas spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mikus Kļaviņš, VEF Riga

Graujošu zaudējumu VTB Vienotās līgas regulārā čempionāta mačā piedzīvojusi Latvijas čempione «VEF Rīga», kas izbraukumā ar 65:110 (23:29, 9:40, 13:20, 20:21) kapitulēja Krasnojarskas «Jeņisej» vienībai.

«VEF Rīga» sastāvā 18 punktus iemeta Fransisko Kruss, kamēr 11 pievienoja Džošs Harelsons, bet Jānim Bērziņam desmit punkti.

Šis mačs rīdziniekiem neiesākās diez ko sekmīgi, jo viņi nonāca iedzinējos ar 7:15, taču tad Latvijas komanda veica 12:0 izrāvienu un pārņēma vadību. Tomēr pirmās ceturtdaļas izskaņā un otrajā ceturksnī krietni labāk jau spēlēja «Jeņisej», kas uzbrukumā demonstrēja augstu precizitāti. Lai gan vēl pirmās ceturtdaļas izskaņā «VEF Rīga» atradās vadībā ar 22:16, nedaudz vairāk kā divu minūšu laikā Krasnojarskas vienība iemeta 13 punktus pēc kārtas.

Vēl neveiksmīgāka rīdziniekiem izrādījās pirmā puslaika otra puse, jo otro ceturtdaļu «Jeņisej» sāka ar 14 punktu izrāvienu, tādejādi aptuveni sešu minūšu laikā mājinieki guva 27 punktus, kamēr «VEF Rīga» - tikai vienu. Kad līdz pirmā puslaika beigām vēl bija palikušas vairāk nekā divas minūtes, Krasnojarskas vienības pārsvars pārsniedza jau 30 punktus (61:30), kas Latvijas vienībai pārtraukumā lika doties ar pamatīgu deficītu.

Otrajā puslaikā spēles gaita nemainījās, bet «VEF Rīga» komandas basketbolisti arī nespēja mainīt mača likteni. Tiesa, cīņas otrajā pusē mājiniekiem savu pārsvaru pat izdevās palielināt un pirmo reizi šosezon pārsniegt arī 100 gūto punktu robežu.

Pirmajā abu komandu tikšanās reizē, kas notika oktobra sākumā Rīgā, mājinieki piekāpās ar 71:73.

Šosezon «Jeņisej» piedalās arī FIBA Eiropas kausā, kur tai izdevies sasniegt otro sacensību posmu. Tur šobrīd norisinās izšķirošās cīņas par iekļūšanu nākamajā kārtā un iepriekšējā mačā «Jeņisej» trešdien ar 94:91 savā laukumā pārspēja Itālijas vienību Kantu «FoxTown».

Krasnojarskas kluba galvenais treneris šosezon ir krievs Oļegs Okulovs, kurš savulaik 2008./2009.gada sezonā trenēja «Liepājas Lauvas». Tāpat tajā sezonā Liepājā spēlēja krievu basketbolists Aleksandrs Pavlovs, kurš šosezon ir «Jeņisej» rindās.

«Jeņisej» pagājušajā starpsezonā sastāvu papildināja ar deviņiem jauniem spēlētājiem, tajā skaitā četriem leģionāriem, kas ir vienības līderi. «Jeņisej» pārstāv spēka uzbrucējs Delrojs Džonss, iepriekšējās Vācijas bundeslīgas čempionāta sezonas labākais uzbrukuma spēlētājs Deivids Kenedijs, kā arī ULEB Eirolīgā pieredzi guvušais Tonijs Teilors. Tāpat komandā ir vācietis Tims Olbrehts, kurš pirms pāris gadiem aizvadījis trīs mačus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Hjūstonas «Rockets» rindās.

Tikmēr «VEF Rīga» pēdējās sešās spēlēs cietusi piecus zaudējumus.

Pēdējās dienās «VEF Rīga» cīnās par zviedru saspēles vadītāja Ludviga Hākansona noturēšanu komandā. Talantīgais basketbolists vēlējās pievienoties Spānijas vienībai «Sevilla», tomēr Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) lēmusi, ka viņam jāatgriežas Rīgā. Spēlē ar «Jeņisej» viņš gan nepiedalās.

VTB Vienotās līgas turnīra tabulā «VEF Rīga» ar četrām uzvarām 15 mačos ir 14.pozīcijā, bet «Jeņisej» komandai sešas uzvaras 17 mačos ļauj atrasties 12.vietā.

Arī šosezon VTB Vienotajā līgā sacenšas 16 komandas, kas bez dalījuma apakšgrupās aizvadīs divu apļu turnīru.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu