Taizemes piekrastē atrasta lidmašīnas atlūza, iespējams, MH370 fragments

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Taizemes eksperti veic sestdien jūras krastā valsts dienviddaļā atrastās prāvās lidmašīnas atlūzas izpēti, vēsta vietējie mediji. Vienlaikus jau sākuši izskanēt pieņēmumi, ka atlūza varētu būt 2014.gadā mīklainos apstākļos pazudušās reisa MH370 Malaizijas pasažieru lidmašīnas fragments.

Trīs reiz trīs metru lielo metāla gabalu, kas svēris aptuveni 100 kilogramus, sestdien krastā 800 kilometrus uz dienvidiem no galvaspilsētas Bangkokas uzgāja zvejnieki.

Malaizijas transporta ministrs Tiongs Lai mudināja nesteigties ar minējumiem, lai lieki nesāpinātu aviokatastrofā bojāgājušo tuviniekus.

Reisa MH370 lidmašīna ar 239 pasažieriem un apkalpes locekļiem pazuda 2014.gada 8.martā pēc tam kad tā nezināmu iemeslu dēļ bija mainījusi kursu lidojumā starp Kualalumpuru un Pekinu.

Neraugoties uz vērienīgajiem meklēšanas darbiem, lidmašīnas korpusu tā arī nav izdevies atrast.

Pērn jūlijā Francijai piederošajā Reinjonas salā tika atrasta lidmašīnas atlūza, kas atbilstoši ekspertu vērtējumam bija reisa MH370 lidmašīnas fragments.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu