Norvēģija uz laiku aptur nelegālo imigrantu deportēšanu uz Krieviju

LETA/TASS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Atsaucoties Krievijas varasiestāžu lūgumam, Norvēģija uz laiku apturējusi nelegālo imigrantu deportēšanu atpakaļ uz Krieviju, paziņoja Norvēģijas ārlietu ministrs Berge Brende

«Krievija vēlas apspriest procedūru, kas skar [nelegālo imigrantu] atgriešanos. Mums šī vēlme ir saprotama, sarunas tiks atsāktas jaunnedēļ. Patlaban un līdz tālākiem rīkojumiem bēgļu izsūtīšana caur Stūrskugas kontrolpunktu ir apturēta,» norādīja ministrs.

Galvenais iemesls nelegālo imigrantu deportēšanas pagaidu apturēšanai ir nepieciešamība nodrošināt šīs procedūras drošību, piebilda ministrs. Tiek apsvērta iespēja nosūtīt deportējamos imigrantus ar lidmašīnām uz Murmansku un Maskavu.

Lai atrisinātu situāciju ar nelegālajiem imigrantiem, kas izveidojusies uz Norvēģijas-Krievijas robežas, ārkārtīgi svarīga ir sapratne pušu starpā, uzsvēra ministrs.

Novembrī un decembrī Norvēģija uz Krieviju atpakaļ nosūtīja apmēram 600 nelegālos imigrantus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu