Remplinga: «Oskara» boikota kampaņa ir «rasisms pret baltajiem»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV Kinoakadēmijas balvas «Oskars» boikota kampaņa, protestējot, ka starp balvai nominētajiem aktieriem nav melnādainu cilvēku ir «rasisms pret baltajiem», raidorganizācijai «French Radio Network Europe 1» pauda «Oskara» balvai nominētā britu aktrise Šarlote Remplinga (Charlotte Rampling). «Mēs nekad nevaram zināt, bet, iespējams, melnādainie aktieri nebija pelnījuši iekļūt gala nomināciju sarakstā,» piemetināja Remplinga.

Jautāta par to, vai Kinoakadēmijai vajadzētu nodrošināt kvotas, viņa atbildēja, ka cilvēkus nevajadzētu dalīt. «Kādēļ klasificēt cilvēkus? Mūsdienās visi vairāk vai mazāk tiek pieņemti,» teica aktrise. Remplinga gan atturējās no komentāriem, kad viņai tika paziņots, ka melnādainie cilvēki filmu industrijā jūtas kā minoritāte.

Kā ziņots, aktrise Viola Smita, pievienojoties diskusijai par dažādību, norādījusi, ka «Oskara» balvu pasniegšana ir simptoms lielākai problēmai - tam, kā Holivudā notiek filmu veidošana. Viņasprāt, būtu nepieciešams veidot vairāk filmu, kurās lomas varētu spēlēt arī aktieri, kuriem nav balta ādas krāsa.

Savu viedokli pauduši arī Vils Smits, Džada Pinketa-Smita un Spaiks Lī, apliecinot, ka boikotēs «Oskara» pasniegšanas ceremoniju. Arī režisors Maikls Mūrs apņēmies nedoties uz ceremoniju 28. februārī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu