Pērnā gada beigās trim Latvijas sportistiem konstatētas pozitīvas dopinga analīzes

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no personiskā arhīva

Pērnā gada beigās trim Latvijas sportistiem konstatētas pozitīvas dopinga analīzes, vēsta «Latvijas Televīzijas» (LTV) raidījuma «Panorāma» sporta ziņas.

«Šobrīd mēs gaidām lēmumu no sporta federācijām par trim pozitīvām dopinga kontrolēm pagājušā gada beigās,» raidījumā atklāja Valsts sporta medicīnas centrs (VSMC) Antidopinga nodaļas pārstāvis Gatis Berķis.

Kā vienu no dopinga lietošanā pieķertajiem «Panorāma» min peldētāju Jāni Šaltānu, kura organismā esot atklāti muskuļu audzēšanas steroīdi. Par šo pārkāpumu sportistam draud četru gadu diskvalifikācija.

Tikmēr Latvijas Peldēšanas federācijas (LPF) ģenerālsekretārs Aivars Platonovs atklāja, ka LPF saņēmusi informāciju no antidopinga aģentūras, ka sportista organismā bijušas atrastas aizliegtas vielas, bet Šaltāns esot pieprasījis B proves atvēršanu.

Patlaban 19 gadus vecais Šaltāns ir vairākkārtējs Latvijas rekordists un pēdējos gados bijis Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) sastāvā. Gadījumā, ja arī B provē atklās aizliegtās vielas, Šaltānam var nākties atmaksāt LOV ieguldīto naudu.

Kā zināms, aizpērn deviņi Latvijas sportisti tika pieķerti dopinga lietošanā, un ar šādu statistiku Latvija bija viena no «netīrākajām» valstīm pasaulē.

Pēc VSMC Antidopinga nodaļas datiem patlaban deviņiem Latvijas sportistiem ir spēkā esošas diskvalifikācijas. Februāra beigās diskvalifikācija beigsies Latvijas hokeja izlases aizsargam Ralfam Freibergam, bet vēl diskvalifikācijas ir spēkā Austrim Šaicānam, Viesturam Eidemanim, Artim Šteinam un Oļegam Šarukam (visi - spēka trīscīņa), Kristeram Zeidakam, Mairam Četmenam (abi - basketbols), Edgaram Piksonam (biatlons) un Rihardam Nejam (svarcelšana).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu