Mīks apsteidz Ožjē jaunās WRC sezonas pirmajos ātrumposmos

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Jaunās pasaules rallija čempionāta (WRC) sezonas Montekarlo notiekošā pirmajā posmā pēc pirmajiem diviem ātrumposmiem ceturtdien vadību pārņēma franču autoražotāju «Citroen» pārstāvošais britu autosportists Kriss Mīks.

Pēc pirmā nakts ātrumposma Mīks par 4,1 sekundi atpalika no «Volkswagen» komandu pārstāvošā čempiona Sebastjana Ožjē, tomēr otrajā dopā, kas bija 20,38 kilometrus garš, viņš bija labāks un tagad francūzim ir priekšā par 6,9 sekundēm.

Francūzis Ožjē līdz šim vienā no pasaules leģendārākajiem rallijiem uzvarējis jau četras reizes.

Tikmēr trešais pašlaik ir Ožjē komandas biedrs Andrēass Mikelsens no Norvēģijas, kurš līderim zaudē 20 sekundes.

Ceturtais pēc pirmā ātrumposma bija pagājušās sezonas vicečempions Jari Mati Latvala no Somijas, kurš arī brauc «Volkswagen» rindās, tomēr otrajā dopā viņš jau sākuma daļā trāpīja pa kādu priekšmetu un kopvērtējumā atkrita uz septīto pozīciju.

Montekarlo rallijs turpināsies līdz svētdienai.

Pagājušajā sezonā Ožjē uzvarēja astoņos no 13 posmiem un par pasaules čempionu kļuva trešo gadu pēc kārtas. Čempiona titulu francūzis bija nodrošinājis jau trīs posmus pirms sezonas beigām.

Pirms tam deviņus gadus pēc kārtas - no 2004. līdz 2012.gadam - čempiona gods tika leģendārajam Ožjē tautietim Sebastjanam Lēbam.

Šī gada kalendārā iekļauti 14 posmi - pēc 17 gadu pārtraukuma WRC posms atkal notiks Ķīnā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu