Ziemas aukstākajā posmā top trilleris

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kopš pagājušā gada nogales sākta režisora Aika Karapetjana jaunās spēlfilmas – trillera «Pirmdzimtais» filmēšana. Tieši šajās dienās notiek ārskatu filmēšana mežā un uz aizsaluša ezera. Galvenās lomas atveido Kaspars Znotiņš, Maija Doveika un Kaspars Zāle.

Filmas producents Roberts Vinovskis ar prieku stāsta: «Ziema mums ir dāvājusi diezgan daudz, jo pēc filmas scenārija liela daļa filmas notiek ziemā, sniegā, ir ainas ar aizsalušu ezeru, ar puteni mežā. Vēl decembrī likās, ka situācija ir bezcerīga, jo bija plus desmit grādi un tas izskatījās pēc pavasara.» Filmas uzņemšana ar pārtraukumiem turpināsies līdz šā gada vasarai, bet uz ekrāniem tā nonāks nākamā gada sākumā.

Tas būs stāsts par vidēja vecuma inteliģentu, kurš, cenšoties sievas acīs atjaunot savu reputāciju, ko jūtas zaudējis pēc nepatīkama incidenta ar laupītāju, nejauši izdara slepkavību. Un ar laiku sāk saskatīt noslēpumainas sakarības starp mirušo, sievas grūtniecību un noslēpumainu šantāžistu, kurš viņu spiež rīkoties pret paša gribu.

«Visu laiku kaut kas interesants notiek. Pirmo reizi mācījos ar moci braukt un nirt ūdenī, grimu ezerā un ar kaskadieriem kritu no kraujas,» par piedzīvoto filmēšanas laikā stāsta viens no filmas galveno varoņu atveidotājiem Kaspars Zāle. Savukārt aktieris Kaspars Znotiņš filmēšanos trillerī komentē: «Izej cauri visam tam, ar ko kino aktieri var sastapties - ar karstumu, aukstumu, uguni un ūdeni. Tas viss ir pa īstam.»

Aiks Karapetjans (1983) ir viens no savas paaudzes redzamākajiem režisoriem. Par diplomdarba filmu Latvijas Kultūras akadēmijā - īsfilmu Riebums - 2007. gadā viņam tika piešķirta nacionālā balva Lielais Kristaps kategorijā Labākā īsfilma, debijas spēlfilmas Cilvēki tur (2012) pirmizrāde notika prestižajā Karlovi Vari starptautiskajā kino festivālā. Režisora otrā spēlfilma, šausmu žanra darbs M.O.Ž tika pirmizrādīts svarīgākajos žanra filmu festivālos Kanādā un ASV, vēlāk arī daudzos nozīmīgos Eiropas festivālos; šobrīd filma tiek izrādīta kinoteātros ASV.

Paralēli darbam kino režisors iestudē arī operas un teātra izrādes – plašu ievērību guva Seviļas bārddzinis LNO (2011) un Šekspīra Venēcijas tirgotājs Nacionālajā teātrī (2013).

Pirmdzimtais ir Karapetjana trešā spēlfilma un trešā sadarbība ar Studiju Lokomotīve, producentu Robertu Vinovski un operatoru Jāni Eglīti, kurš 2014. gadā Nacionālajā filmu festivālā Lielais Kristaps saņēma balvu kā labākais operators.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu