Moldovas galvaspilsētā pret jauno valdību protestē 10 000 cilvēku

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Moldovas galvaspilsētas Kišiņevas ielās ceturtdien izgājuši apmēram 10 000 cilvēku, protestējot pret jauno valsts valdību.

Opozīcijas atbalstītāji maršēja pilsētas ielās un pulcējās pie parlamenta ēkas, ko aizsargāja liels skaits policistu.

Vicinot valsts karogus, protestētāji aicināja rīkot pirmstermiņa vēlēšanas un sauca «Nost ar valdību» un «Nost ar parlamentu».

«Vakardien mēs tikām apkrāpti, viņi samīdīja kājām demokrātiju, brīvības, cilvēktiesības un likumus,» teica opozīcijas līderis Andrejs Nestase.

«Tas viss notika tādēļ, ka Moldovas galvenais oligarhs Vlads Plahotņuks ir uzurpējis [varu] valstī,» viņš sacīja, norādot uz vienu no bagātākajiem valsts iedzīvotājiem.

Jau vēstīts, ka Moldovas parlaments trešdien apstiprināja jauno valsts valdību, kuru vada līdzšinējais informācijas tehnoloģiju un sakaru ministrs Pāvels Filips.

Protestējot pret to, mītiņu organizēja prokrieviskās opozīcijas grupējumi, tomēr demonstrantu vidū bija arī protesta kustības dalībnieki, kas uzskata, ka jaunā valdība, kurā ir tās pašas partijas, kas iepriekšējā, nepārtrauks līdzšinējās varas pārstāvju korupciju.

Daļa demonstrantu pat ielauzās parlamenta ēkā.

Varasiestādes paziņojušas, ka sadursmēs ievainojumus guvis 31 cilvēks, tai skaitā 27 policisti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu