Pitam Andersonam piešķir mūzikas ierakstu gada balvu par mūža ieguldījumu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvu «Zelta mikrofons» šoreiz par mūža ieguldījumu piešķirs Pitam Andersonam, kurš 70 gadu vecumā miris pēc cīņas ar vēzi, informē «Zelta mikrofona» pārstāve Gunita Krastiņa. Katru gadu Latvijas Mūzikas producentu apvienības (LaMPA) dalībnieki lemj par to, kurš saņems balvu par mūža ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā un arī pagājušā gada 2. oktobrī apvienības biedru sapulcē tika lemts, ka šogad «Zelta mikrofonu» par mūža ieguldījumu ir pelnījis saņemt Latvijas rokenrola karalis Pits Andersons.

Balvas laureāta vārdu bija plānots izziņot tikai šā gada 2. februārī, taču tagad, kad Latvijas mūzikas cienītājus sasniegusi traģiska ziņa par šī izcilā mūziķa nāvi, balvas organizatori uzskata par savu pienākumu šo savu lēmumu darīt zināmu agrāk, pauda Krastiņa.

LaMPA valdes priekšsēdētāja Elita Mīlgrāve pauda, ka Andersons ir devis nenovērtējamu ieguldījumu Latvijas un visas pasaules mūsdienu rokenrola attīstībā un darījis to nesavtīgi un pašaizliedzīgi, neskatoties uz valdošo režīmu noliegumu pagājušā gadsimta 70. un 80. gados un spītējot grūtībām, kādas pārdzīvoja Latvijas mūzikas vide, mainoties sociālajai iekārtai un mūzikas patērētāju vērtību kritērijiem.

«Viņš vienmēr bija uzticīgs savai mūža mīlestībai - rokenrolam. Par to viņu cienīja un mīlēja viņa kolēģi un pat konkurenti, nemaz nerunājot par klausītājiem tuvu un tālu. Ne jau bez pamata Pitu Andersonu dēvēja par mūsu rokenrola karali. Šo titulu viņam piešķīra viņa mūzikas cienītāji, un tas ir augstākais novērtējums, kādu jebkad kāds mūziķis varētu iegūt,» sacīja Mīlgrāve.

Pits Andersons ir saņēmis arī starptautisku novērtējumu - «Just Plain Folks Music Awards», balvu par albumu «Brass-A-Billy», kā labāko 2008./2009.gada albumu «rockabilly» kategorijā. 2004.gadā Andersona albums «Sentimental» tika nominēts mūzikas ierakstu gada balvai.

Andersons ir uzstājies neskaitāmos festivālos, priecējot rokenrola fanus visā pasaulē, ierakstījis un izdevis septiņus albumus un vairākus singlus sadarbībā ar Latvijas un ārvalstu mūzikas izdevniecībām.

Balvu pasniegšanas ceremonija notiks Latvijas Nacionālajā operā un baletā 15.martā. Ceremoniju tiešraidē varēs vērot «Kanālā 2» un «Tvplay», kā arī translācijā LNT.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu