Rituma Ivanova personālizstāde «Kadru tvērējs» Kuldīgā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Kuldīgas Mākslas namā no 23. janvāra būs skatāma Rituma Ivanova personālizstāde "Kadru tvērējs". Izstādē vienuviet būs skatāmi darbi no dažādā laikā tapušām darbu sērijām, to starpā "Ilūzijas simbols", "Sapņotāji", "Erotiskā filma", "Saulē skatoties" un "Zvaigznes gaismas staros". "Ir interesanti reizēm pārskatīt esošās lietas un saprast, kā no jau gatavām gleznām rodas jauns konteksts, citāda saspēle atšķirībā no izstādēm, kurās tās bijušas eksponētas," saka pats mākslinieks.

Ideja par izstādi radās kā turpinājums mākslinieka un Kuldīgas mākslinieku rezidences sadarbībai, kas sākās 2013. gadā, kad tika organizēta tikšanās ar Ritumu Ivanovu. Izstādē būs apskatāms arī kāds īpašs tikšanās laikā tapis Rituma Ivanova pašportrets, kura radīšanā piedalījušies vairāki Kuldīgas mākslas skolas audzēkņi.

Foto: publicitātes

Lai arī gribētos mākslinieku pierakstīt Latvijai, Rīgai vai kādai citai vietai, to izdarīt ir grūti. Ritums Ivanovs ir viens no mūsdienu mākslas pasaules fragmentiem - sastāvdaļām, un viņa daiļrade ir izgājusi ārpus ģeogrāfiskām robežām, tomēr saglabājusi galveno - nacionālo identitāti, kas mūsdienu pasaulē ir daudz svarīgāk.

Ritums Ivanovs (1968) absolvējis Jaņa Rozentāla mākslas vidusskolu (1987), turpinājis studijas Latvijas Mākslas akadēmijā (1994) un studējis Humbolta Universitātē ASV. Rituma Ivanova gleznas gan personālizstādēs, gan grupu ekspozīcijās bijušas ASV, Francijā, Šveicē, Vācijā, Igaunijā, Katārā, Austrijā, Krievijā, Nīderlandē, Zviedrijā, Lietuvā, Lielbritānijā, Beļģijā, daudzi darbi iekļauti gan dažādu valstu mākslas muzeju, gan privātajās kolekcijās. 2009. gadā Ivanova darbs "FRAME 05" tika pārdots prestižajā britu izsoļu namā "Sotheby’s".

Izstādi rīko Kuldīgas mākslinieku rezidence sadarbībā ar Kuldīgas mākslas namu.

Izstādes atvēršana 23. janvārī plkst. 16 Kuldīgas mākslas namā, Kuldīgā, 1905. gada ielā 6. Izstāde būs apskatāma līdz 13. martam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu