Jelgavā taps pasaules ledus brīnumi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jelgavā sāķusies rosība. Tuvojas ikgadējais ledus skulptūru festivāls. Jau ziņots, ka šā gada festivāla tēma ir «Pasaules brīnumi», un jau 1. februārī Pasta salā taps 30 mākslinieku veidotās individuālās skulptūras, bet dienu vēlāk sāksies darbs pie 15 lielajām ledus komandu skulptūrām. Festivāla ietvaros tiks veidoti ne tikai konkursa darbi, bet arī papildus dažādi ledus mākslas objekti - ledus bārs, sniega skulptūras un foto skulptūras. Kopumā konkursa darbu un papildu ledus skulptūru veidošanai tiks izlietotas vairāk nekā 70 tonnas ledus.

Ikvienam no 1. februāra būs iespēja sekot līdzi tiešraidē (skat. resursus), kā ledus bloki tiek apvienoti vienā veselumā un pārvēršas ledus mākslas darbā.

www.festivali.jelgava.lv

Pašlaik Jelgavas ūdenskrātuvēs tiek izzāģēts ledus. Ziema šogad ir lutinājusi, sagādājot labu izejmateriālu ledus slidkalniņam. Ledus uzsalis līdz pat 22 cm biezumam, no kā šonedēļ tiks būvēts līdz šim garākais ledus slidkalniņš ar vairākām nobrauktuvēm.

Paralēli festivāla konkursa darbiem tiks izgatavoti papildu ledus tēlniecības objekti. Tēlnieki Inese Ūlande un Donāts Mockus būvēs «Koskenkorva» ledus bāru un sniega skulptūras.

Mākslinieki Jelgavā ieradīsies 31. janvārī, bet darbu pie individuālajām skulptūrām sāks pirmdienā, 1. februārī. Savukārt no otrdienas līdz piektdienas rītam tēlnieki apvienosies komandās, radot 15 lielās skulptūras, katras tapšanai tiks izmantotas vairāk nekā 2 tonnas ledus.

Apmeklētājiem Pasta sala būs atvērta 5. februārī no pulksten 18 līdz 23, savukārt 6. un 7. februārī no pulksten 10 līdz 23.

Līdztekus skulptūru aplūkošanai tiek piedāvāta plaša kultūras un izklaides programma visai ģimenei.

To, cik dažādi un daudzveidīgi brīnumi vērojami mums visapkārt, varēs redzēt 5. februāra vakarā, kad norisināsies festivāla atklāšana un apbalvošanas ceremonija. Atklāšanas ceremonijā «700 pasaules brīnumi» varēs redzēt un dzirdēt gan mūsdienu ielu dejas un tautiskās dejas, gan kamermūziku un pasaules popmūziku. To visu vienkopus izrādīs vairāk nekā 150 dalībnieki.

Festivāla programma šogad ir īpaši daudzveidīga. Jelgavas bundzinieks Gundars Lintiņš festivāla apmeklētājus aicinās uz savām jubilejas svinībām, ko gaviļnieks atzīmēs ar koncertu «Draugi! Man šodien dzimene», kurā uzstāsies arī mūziķi un tautā iemīļoti dziedātāji, ar kuriem jubilārs ir sadarbojies savas muzikālās karjeras laikā. Savu dalību jubilejas koncertā ir apstiprinājuši dažādi mākslinieki: Antra Stafecka, Anmary, «Credo», Kristaps Krievkalns, Jānis Buķelis, Dainis Skutelis, «Tirkizband», Lauris Dzelzītis, Madara Celma, Lola, Ira Krauja-Dūduma, Edvīns Zariņš u.c. Viens no Latvijā populārākajiem dīdžejiem «[Ex] da bass» festivāla apmeklētāju vērtējumam piedāvās «3live project», kas ir unikāls projekts, ar ko mākslinieks uzstājas arī ārvalstīs.

6. un 7. februārī visas dienas garumā programmas bērniem kopā ar Jūrmalas teātri un radošo grupu «Pasaku nams». Deju mūzikas ritmus piedāvās arī dīdžejs Roberts Lejasmeijers un dīdžejs Erminass. Ar muzikāliem priekšnesumiem festivālā uzstāsies arī Liene Greifāne, Laimis Rācenājs un mariači grupa «Sol Y Sombre», Jāņa Lūsēna muzikālā apvienība «Promenāde», kā arī reperis Ozols.

Katru vakaru pulksten 21 Pasta salā būs skulptūru «spīdēšana» un multimediālais šovs «Mīlestības mozaīka» ar pirotehnikas elementiem.

Īpašu uzmanību aicinām vērst uz biļešu cenām, kuras iepriekšpārdošanā līdz 4. februārim iespējams iegādāties lētāk www.bilesuparadize.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu