Rozenberga: vadīt Prezidenta kanceleju, tas ir tā - ir jānosirmo dažās dienās

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Televīzijas «STV Pirmā!» sarunu šovā «Starp mums runājot» 19. janvārī studijā viesos gaidāma Aiva Rozenberga, kura no 1.marta kļūs par Latvijas Institūta vadītāju. Studijā viesos arī Baiba Kranāte, Baiba Ladiga un Kaspars Breidaks. Sarunas raisījās par ļoti plašu tēmu loku, sākot ar politiku un tās aizkulisēm, strādājot pie bijušā prezidenta Gunta Ulmaņa, Vairas Vīķes-Freibergas un Laimdotas Straujumas, noslēdzot ar privātās dzīves detaļām, sievišķīgo ģērbšanās stilu lietišķajā saskarsmē, izglītību un interesēm ārpus darba.

Sarunu šovs «Starp mums runājot» katru otrdienu plkst. 22.00 televīzijā «STV Pirmā!»!

Citāti no sarunas ar Aivu Rozenbergu:

Vadīt Prezidenta kanceleju, tas ir tā, man liekas - ir jānosirmo dažās dienās. Un tā tas laiks arī paiet. Tā ir milzīga atbildība. Tur faktiski ne par ko citu nedomā. Tur vienkārši skrien katru dienu un domā, lai tikai šī diena laimīgi beigtos.

Par sadarbību ar Vairu Vīķi-Freibergu: Piecas universitātes. Vismaz. Nerunājot par cilvēcisko faktoru.

Ar tām svešvalodām bija tā – ir jābrauc uz Spāniju. Tev vienkārši ir jāzina spāņu valoda. [..] Nebija laika kursos iet. Tās dienas bija garas, ņēmu grāmatu un mācījos.

Par atbildību: Man šķiet, ka vecāki ielika pamatus. Mums bija tāda tradīcija – katru vasaru ar vecākiem kāpt kalnos. Viņiem vēl bija studentu grupas. [..] Es redzēju, kā viņi vada, kā uzņemas atbildību. Kalni ir ļoti skarbi.

Par pareizo lēmumu pieņemšanu: Uzliec roku uz sirds. Tas arī reizēm palīdz.

Visa šī darba dzīve ir daudz prasījusi no manis. Es teiktu, ka, iespējams, pārāk daudz. [..] Tas jau neko nemaina manā attieksmē pret pasauli. Esmu atvērta pasaulei visādā ziņā.

Man joprojām kopš bērnības ideja par saldējuma pārdevēju ir ļoti tuva. Ceru, ka varbūt man kaut kad izdosies.

Atbildot, vai ir viegli strādāt ar vīriešiem: Jautājums ir, vai ir viegli strādāt kopā ar dažādiem cilvēkiem. Jo es noteikti nenodalītu. Ir ļoti brīnišķīgi vīrieši un brīnišķīgas sievietes, ar ko kopā ir bijis jāstrādā. Tikpat labi es varētu teikt, ka ir dažādas pieredzes.

Latvijas sievietes ir ļoti radošas. [..] Ļoti varošas. Un dažkārt man pat šķiet, ka pārāk varošas.

Es mācījos vilcienā. Jo bija vienmēr jāpaspēj no mūzikas skolas uz treniņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu