Palielinājies «Islāma valsts» kaujinieku pieplūdums Lībijā

LETA/TASS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēdējo mēnešu laikā pieaudzis džihādistu grupējuma «Islāma valsts» kaujinieku pieplūdums Lībijā, pirmdien, atsaucoties uz avotiem ASV izlūkdienestā, vēsta laikraksts «The Washington Times».

«Islāma valsts» karotāju skaita pieaugums Lībijā acīmredzami ir «samērā liels», atzina viens no avotiem.

«Lībija ir «Islāma valsts» nākamais karstais punkts tās centienos kontrolēt nozīmīgas teritorijas, kā arī naftas ieguves vietas,» skaidroja avots.

«Islāma valsts» aktivizēšanās Lībijā ir saistīta ar to, ka pieaug spiediens, kam grupējums ir pakļauts Sīrijā un Irākā, norādījuši citi avoti.

Runa ir par «Islāma valsts» stratēģisku lēmumu - izveidot Lībijā tādu pašu atbalsta punktu, kāds Sīrijā ir Rakas province.

«Islāma valsts» vadoņi aicina domubiedrus no visas pasaules doties uz Lībiju, laikrakstam atzina viens no «The Washington Times» sarunbiedriem.

«Islāma valsts» ir sagrābusi plašas teritorijas Sīrijā un Irākā, kur cenšas ieviest viduslaiku sunnītu paražas, pasludinājusi tur «kalifātu» un pastrādājusi neskaitāmas asinsstindzinošas zvērības.

Grupējums arī sācis nostiprināties un izplesties Lībijā.

«Islāma valsts» uzņēmusies atbildību par novembrī Parīzē notikušo slaktiņu, kurā tika nogalināti 130 cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu