Vecākais gaisa balonu kāzu pāris: jaunieši ar četrdesmit gadu kopdzīves pieredzi

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

«Jauni, traki un aktīvi,» - tā dažos vārdos sevi raksturo Imants Vašķis un Inese Pūra. Un tas nekas, ka Imants janvārī svin 70. dzimšanas dienu, bet Inesei sakrājies jau vairāk nekā 60 gadu. Kopā viņi aizvadījuši vairāk nekā 40 gadus, bet precēsies 14. februārī – lidojuma laikā gaisa balonā.

Imants un Inese ir pieredzējušākais no 50 pāriem, kas 14. februārī precēsies ziemas gaisa balonu festivālā «Love CUP 2016» un palīdzēs Latvijai uzstādīt pasaules Ginesa rekordu «Vislielākais vienlaikus lidojumā gaisa balonā salaulāto pāru skaits» (Largest airborne wedding).

Kopā viņi ir jau vairāk nekā 40 gadus – kā smejot saka paši: «Kopš septiņdesmito gadu sākuma; īsto datumu ir ilgi jāmeklē.» Abi nāk no Ogres puses un abi strādājuši sabiedriskās ēdināšanas jomā. «Rūpējoties par to, lai restorānā balles viesi būtu paēduši,

neviļus viens otrā ieskatījāmies un turpinām skatīties jau 40 gadus.

Viņa bija smaidīga, nemaz nebija īdzīga un man ļoti patika. Šķiet, es viņai arī, un tā nu sagājām kopā,» atminas Imants.

Šajā laikā viņi izaudzinājuši piecus dēlus, kļuvuši par vecvecākiem un šobrīd jau skaidri zinot – esot viens otram īstie. Taču tas precēšanās un papīru kārtošanas jautājums aizvien tika atlikts. «Citas sievietes pēc precēšanās ļoti dīc, Inese tā nedarīja.

Aizvien mums bija kas svarīgāks darāms.. Nebija sajūtas, ka mums vajadzētu precēties.

Turklāt paziņu vidū esam manījuši daudzus gadījumus, kad it kā stabili, ilgu laiku kopā nodzīvojuši pāri apprecas un pavisam drīz pēc tam šķiras. Māņticīgi, bet negribēju riskēt. Taču, padzirdot par iespēju precēties lidojuma laikā gaisa balonā un vienlaikus vēl uzstādīt Ginesa rekordu, sapratām - šī ir mūsu iespēja, ko garām laist nedrīkst. Un nu jau arī kopā tik daudzi gadi nodzīvoti, ka skaidrs – pat apprecēšanās mūs neizšķirs,» viens otru papildinot, stāsta Imants un Inese.

Paši sevi viņi raksturo kā ļoti aktīvu un pat traku pāri, kas aizvien ir kustībā

Pat jaunie viņiem līdzi tiekot ar grūtībām. Savukārt mājas dzīvē visi pienākumi ir kopīgi un abi prot jebkuru darbu. «Ja redzi, ka ēst jāuztaisa, tad ej pie plīts un taisi, nevis gaidi, kad parādīsies sieviete un tevi pabaros. Bet,ja veicams kāds vīrieša darbs, zinu, viņa tiks galā un lampiņas ieskrūvēšanai mani negaidīs. Mēs viens otru atbalstām un papildinām, palīdzam viens otram visā un nedzīvojam pēc uzskatiem, ka ir kaut kādi sieviešu darbi, bet citi – pieklājas tikai vīrieša rokām. Mēs mākam visu un visu, ko vajag, arī darām. Šādā lietu kārtībā esam izaudzinājuši arī savus dēlus, kuriem, to visu zinot, nemaz nav viegli atrast gana labu un varošu sievu,» stāsta Imants.

Atgriežoties pie darbu dalījuma mājās, Imants kā izņēmumu min vien svētdienu, kad ierasti mājās ir pankūku rīts un galvenais pankūku meistars ir tieši viņš: «Man svētdienās jau bērnībā bija pankūku prieki, un šo tradīciju turpinām arī mūsmājās.» Savukārt Inese piebilst, ka visos laikos varējusi paļauties uz Imantu:

«Viņš ir mans stiprais plecs un atbalsts. Viņš ir vīrietis, kas ļauj man justies kā sievietei, un tas ir brīnišķīgi.»

Prātojot par precēšanos gaisa balonā, pāris neslēpj - tas tiek īstenots gandrīz pa kluso no bērniem. «Var jau būt, kad nāks tuvāk, viņiem visu atklāsim, taču skaidrs - visi ar savām ģimenēm atbraukt uz Jēkabpili nemaz nevarēs. Tāpēc priecājamies, ka Ginesa rekorda precēšanās tiks translēta arī tiešraidē internetā. Pateicoties tam, viņi mūsu lielajā, interesantajā un satraucošajā dienā būs kopā ar mums vismaz šādi,» - tā pāris, noslēgumā paužot stingru pārliecību, ka šogad 14. februārī Jēkabpilī joprojām valdīs ziema –

temperatūra būs zem nulles, bet koši spīdēs saule.

Jau ziņots, ka neparastās kāzas un pasaules Ginesa rekorda uzstādīšana notiks mīlestības tēmai veltītā un Latvijā nebijušā ziemas gaisa balonu festivālā «Love Cup 2016», kas no 11. februāra līdz 14. februārim risināsies Jēkabpilī un tai līdzās esošajos Salas, Krustpils un Viesītes novados. Festivāls vienkopus pulcēs 30 vadošos gaisa balonu pilotus no tuvākām un tālākām zemēm. Bet festivāla kulminācija notiks 14. februārī - Sv.Valentīna dienā, kad, laulājoties lidojuma laikā, Latvijā tiks uzstādīts pasaules Ginesa rekords – vislielākais lidojumā Gaisa balonā vienlaikus salaulāto pāru skaits!
Ginesa rekords ir pieteikts un ar nosaukumu «Largest airborde wedding» oficiāli reģistrēts pasaules Ginesa rekorda organizācijā, kas, aktivitātei noslēdzoties, to izziņos oficiāli un organizatoriem izsniegs atbilstošu sertifikātu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu