Rīgā pēc gandrīz 30 gadu pārtraukuma uzstāsies pianiste Dina Joffe

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šomēnes Rīgā pēc gandrīz 30 gadu pārtraukuma uzstāsies pianiste Dina Joffe, informē koncerta rīkotāju «Impresario Baltica» pārstāvis Artūrs Cingujevs. Joffes solo koncerts notiks 19. janvārī Lielajā ģildē un biļetes uz to var iegādāties «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās.

Latvijā pēdējo reizi pianiste uzstājās 1988.gadā, tādēļ gaidāmais koncerts būs īpaša atkalredzēšanās dzimtajā pilsētā, minēja Cingujevs.

Dienu pēc koncerta Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Lielajā zālē notiks Joffes meistarklase, kuras apmeklējums būs bez maksas.

Joffe ir dzimusi Rīgā un muzikālās gaitas sākusi Emīla Dārziņa speciālajā mūzikas skolā pie pedagogiem Ņinas Binjatjanas un Fainas Bulavko. Pianiste ir absolvējusi Pētera Čaikovska Maskavas Valsts konservatoriju pie profesores Veras Gornostajevas, kura ir viena no ievērojamākajām Heinriha Neihauza pianisma skolas turpinātājām. Viņa ir prestižo Roberta Šūmaņa un Frederika Šopēna pianistu konkursu laureāte.

Pianiste ir uzstājusies ar dažādiem izciliem orķestriem, piemēram, Izraēlas Filharmonijas orķestri Zubina Metas vadībā, Maskavas Filharmonijas orķestri Valērija Gergijeva un Dmitrija Kitajenko vadībā, Tokijas Metropolitēna orķestri Džeimsa de Prista vadībā, «Kremerata Baltica» orķestri Gidona Krēmera vadībā.

Paralēli solokoncertiem viņa aktīvi piedalās arī kamermūzikas festivālos, kur uzstājas kopā ar pasaulslaveniem mūziķiem.

bilesuparadize.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu