Izrāde pieaugušajiem «Re:Atmoda»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

«3 MĀSAS» aicina uz izrādēm - 18. janvārī pl. 19.00 izrāde pieaugušajiem «Re:Atmoda».

Izrādes darbība norisinās 90. gadu sākuma Rīgā, Atmodas laikā. Pilsētas centrā ir barikādes un ticis ieņemts Preses nams. Bet par visu svarīgāks ir kādas Rīgas daudzdzīvokļu mājas jumts, uz kura skan Viktora Coja mūzika un atmostas kāda pirmā mīlestība. «Re:Atmoda» ir stāsts par izvēlēm - gan tām, kuras izdara stāsta varoņi - jaunieši, gan tām, kuru priekšā ir tikko atjaunotā Latvijas valsts.

Šīir luga par netveramām sajūtām, kādas mūs pārņem un kādām reizēm ļaujamies kardinālu pārmaiņu apstākļos.

Šīs ir refleksijas par to, kā bija, un fantāzija par to, kā varēja būt.

Režisore: Dita Balčus

Mūzika: Viktors Cojs, Juris Kulakovs

Izrādē piedalās: Ance Muižniece, Pāvels Griškovs, Igors Šelegovskis vai Kristaps Ķeselis, Ruta Vītiņa, Egija Silāre, Dainis Sumišķis

Teātra kritiķu atsauksmes par izrādi

Ar iestudējumu «Re: Atmoda» teātrim izdevies atdzīvināt ļoti aktuālu un diemžēl jau daļēji piemirstu un mākslas apritē reti sastopamu tēmu. Dramaturģe, jauni talantīgi aktieri, sabalansēts ansamblis un precīza izrādes atmosfēra, kas ieved nesenās pagātnes noskaņās. Šī izrāde, manuprāt,būtu jāredz katram Latvijas jaunietim.

Guna Zeltiņa, teātra zinātniece, mākslas zinātņu doktore

Izrāde «Re: Atmoda» runā vienlaikus par romantisku puiša- meitenes jūtu uzplaukumu par spīti janvāra salam, un par mazas tautas pretošanās drosmi par spīti lielvalstu tankiem ielās.
Režisores Ditas Balčus tvērumā atsevišķas personisku pārdzīvojumu ainas pārliecinoši iekļautas Latvijas vēstures dokumentālu notikumu ķēdē, kurā veiksmīgi savijas intimitāte un politika, iekšējie un ārējie notikumi.
Meitene stāv uz palodzes pie atvērta loga, kad pa ielu brauc bruņumašīnu kolonna. Tipogrāfijas avīzes pakas - īstas, smagas, smaržojošas. Ģitāras skaņas un īsts radio, kam jāapklust. Slēptas patiesības gruzd un aicina.
Slepenība un atklātība, vai šī tēma nav aktuāla jauniešiem, kuri maz ko zina par Barikāžu vēsturi un tikpat maz par savu jūtu pasauli.
Izrāde uzrunā ar īsām, kodolīgām, sasprindzinātām ainām un ar aktieru spēli, kurā Ances Muižnieces, Pāvela Griškova, Igora Šelegovska, Rutas Vītiņas, Egijas Silāres, Daiņa Sumišķa dzīve «te un tagad» ir vienlaikus lakoniska un piesātināta.
Izrāde visiem mūsdienu jauniešiem, kuri dzīvo šodien un kuri veido rītdienu mūsu Latvijai.

Ilze Kļaviņa, teātra kritiķe, ASSITEJ Latvijas Nacionālā centra vadītāja

Izrāde saņēmusi Baltijas teātra festivāla bērnu un jauniešu žūrijas balvu.

«3 MĀSAS» ir jauna telpa teātra, mūzikas un mākslas radošajām izpausmēm –tajā notiek izrādes, koncerti, izstādes, improvizācijas, prozas lasījumi, kā arī citas radošas aktivitātes.«3 MĀSAS» iekārtota leģendām apvītajā ēkā Vaļņu ielā 9, kādreizējā Mākslas darbinieku namā,kas kopš pagājušā gadsimta 50. gadiem bijis kā radoša oāze un jaunu ideju laboratorija,daudzus gadu desmitus vienkopus pulcējot aktierus, rakstniekus, mūziķus un māksliniekus.

www.3masas.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu