Norisināsies koncerts «Opera un balets kamermūzikā»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas Nacionālās operas Beletāžas zālē 30. janvārī norisināsies koncerts «Opera un balets kamermūzikā», kurā uzstāsies pianists Mārtiņš Zilberts, vijolnieks Jurijs Savkins un čellists Ivars Bezprozvanovs, informē Latvijas Nacionālās operas un baleta pārstāve Irbe Treile.

Koncerta pirmajā daļā skanēs dueti, bet otrajā - klavieru trio. Programmas pamatā ir operas, baleta un kamermūzikas sintēze.

Iedvesma programmas izveidei radās jau 2007. gadā, Maskavas viesizrāžu laikā, kad pirms operas «Mcenskas apriņķa lēdija Makbeta» izrādes vijolnieks Savkins iegādājās notis Dmitrija Šostakoviča un Grigorija Feigina skaņdarbam «Atmiņas par Mcenskas apriņķa lēdiju Makbetu». Būvējot koncerta koncepciju, līdztekus tam iekļauti gan operas, gan baleta muzikālajām tēmām veltīti darbi - Ludviga van Bēthovena «Septiņas variācijas čellam un klavierēm par Mocarta operas «Burvju flauta» tēmu», Dmitrija Šostakoviča «Adagio čellam un klavierēm no baleta «Gaišais strauts«», Šarla Ogista de Berio «Baleta ainas vijolei un klavierēm». Savukārt koncerta otrajā daļā klausītājus priecēs itāļu un čehu opermūzikas meistaru Gaetāno Doniceti un Antonīna Dvoržāka slavenie «Klavieru trio».

Koncerts iekļauts Latvijas Nacionālās operas un baleta programmā «Opera tuvplānā». Šis projekts skatītājiem piedāvā iepazīt operas un baleta mākslu citos rakursos un vienlaikus – ļoti personiski. Programmā «Opera tuvplānā» ir dažādi notikumi, izglītojošas izrādes, kamermūzikas koncerti, lekcijas operas pazinējiem un mīlētājiem, kā arī pasākumus bērniem un jauniešiem.

Koncertu, kas sāksies plkst.15, vadīs muzikoloģe Liene Jakovļeva.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu