«Arsenal» atgriežas premjerlīgas līderpozīcijā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Londonas «Arsenal» vienība svētdien Anglijas futbola premjerlīgas mačā izbraukumā nespēja uzlauzt Stokas «City» vārtus, abām komandām cīnoties bezvārtu neizšķirti, kas gan ļāva valsts galvaspilsētas klubam atgriezties turnīra kopvērtējuma līderpozīcijā. Abu vienību duelis noslēdzās 0:0 (0:0).

Tiesa, «Arsenal» vienībai jau otro premjerlīgas maču pēc kārtas nav izdevies tikt pie panākuma.

Tikmēr citā mačā jaunu premjerlīgas rekordu uzstādīja slavenais Veins Rūnijs, kurš ar vārtu guvumu palīdzēja Mančestras «United» komandai izbraukumā ar 1:0 (0:0) pieveikt «Liverpool».

Rūnijs ar vārtu guvumu izcēlās cīņas 78.minūtē, lai gan šajā mačā lielāks pārsvars piederēja «Liverpool» futbolistiem. Lai gan Mančestras klubs joprojām demonstrē bezzobainu sniegumu, tam tomēr izdevās svētdien ar vienīgo sitienu vārtu rāmī gūt uzvaru.

Savukārt Rūnijs nu premjerlīgas ietvaros Mančestras «United» kluba labā guvis 176 vārtus. Tik daudz viena kluba labā līdz šim nebija neviens cits šī turnīra futbolists.

Mančestras «City» sestdien savā laukumā ar 4:0 (2:0) uzveica Londonas «Crystal Palace», bet pārstedzošus rezultātus demonstrējošā Lesteras «City» nespēja pieveikt turnīra pastarīti Birmingemas «Aston Villa».

Mančestras «City» labā divus vārtus guva argentīniešu uzbrucējs Serhio Agvero, bet par reizei ar precīzu sitienu izcēlās angļu pussargs Fabians Delfs un spānis Davids Silva.

Tikmēr Lesteras «City» izbraukumā cīnījās 1:1 (1:0) ar turnīra pēdējā vietā esošo «Aston Villa». Birmingemas klubs sezonu sāka ar uzvaru, bet otro guva tikai šīs nedēļas vidū, kad ar 1:0 savā laukumā pārspēja Londonas «Crystal Palace».

Sestdienas mačā rezultātu pirmajā puslaikā atklāja Lesteras komandas futbolists Šindzi Okazaki, bet 75.minūtē izlīdzinājumu panāca francūzis Rudijs Žesteds.

Vēl vienā spēlē Totenhemas «Hotspur» sestdien mājās ar 4:1 (1:1) uzveica «Sunderland». Uzvarētājiem divus vārtus guva dāņu pussargs Kristians Eriksens.

Līdz ar to kopvērtējumā tagad līderēm Londonas «Arsenal» un Lesteras «City» ir 44 punkti 22 spēlēs, kam punktu zaudē Mančestras «City».

«Hotspur» kopvērtējumā ar 39 punktiem saglabā ceturto vietu, bet no tās par diviem punktiem atpaliek Mančestras «United».

Savukārt dramatisku neizšķirtu sestdien izrāva pagājušās sezonas Anglijas premjerlīgas uzvarētāja Londonas «Chelsea», kas savā laukumā cīnījās neizšķirti 3:3 (0:0) ar Liverpūles «Everton».

50.minūtē bumba no «Chelsea» angļu aizsarga Džona Terija ielidoja mājinieku vārtos, bet sešas minūtes vēlāk «Everton» panāca jau 2:0 savā labā.

«Chelsea» panāca neizšķirtu, tomēr kompensācijas laika ievadā «Everton» vēlreiz izvirzījās vadībā. Tiesa, čempionus izglāba Terijs, kurš ar vārtu guvumu izcēlās 98.minūtē, dueli noslēdzot 3:3.

Turnīra tabulā «Chelsea» ar 24 punktiem ieņem 14.vietu. Čempione ir tikai sešu punktu attālumā no izkrišanas zonas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu