Bovija pirmsnāves albums izstumj Adeli no britu topa 1. vietas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kā prognozēts, mūžībā aizgājušā britu rokmūziķa Deivida Bovija (David Bowie) divas dienas pirms nāves iznākušais albums «Blackstar» ieņēmis pirmo vietu Apvienotās Karalistes albumu topā, apturot britu popdīvas Adeles uzvaras gājienu, kas ilga teju divus mēnešus, ziņo ārvalstu prese.

Albums «Blackstar» (skat. recenziju) iznāca Bovija 69. dzimšanas dienā, piektdien, 8. janvārī. Svētdien Bovijs nomira pēc pusotru gadu ilgas cīņas ar vēzi.

Albums nedēļas griezumā pārdots 150 000 vienību, piektdien ziņo «Official Charts Company». «Blackstar» kļuvis par desmito Bovija albumu, kas sasniedzis topa 1. vietu.

Albumu topa pirmajā simtniekā atgriezušies vēl vairāki Bovija ieraksti - kopumā 19.

Kopējais Bovija ierakstu apjoms sasniedzis 623 000 vienību;

241 000 - albumi, 167 000 - singli un 19 miljoni straumēšanas reižu.

Domājams, ka Bovijs pēc nāves pirmoreiz sasniegs arī ASV albumu topa virsotni.

2. vietā britu topā nemainīgi rokenrola karalis Elviss Preslijs (Elvis Presley) ar albumu «If I Can Dream» (Sony CG), kas ieskaņots kopā ar Karalisko simfonisko orķestri.

Adeles dižpārdoklis «25» noslīdējis uz 3. vietu.

Kanādiešu popzvaigzne Džastins Bībers (Justin Bieber) jau sesto nedēļu ar dziesmu «Love Yourself» (Def Jam/Universal) ir līderis singlu konkurencē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu