Par godu barikāžu 25 gadadienai notiks koncerts «Bulvārī brīvība»

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Par godu 1991. gada barikāžu 25 gadadienai 16. janvārī notiks koncerts «Bulvārī brīvība», informē barikāžu atceres pasākuma komandas pārstāvji. Atceres pasākumu organizē Latvijas Kultūras akadēmija sadarbībā ar Kultūras ministriju un 1991.gada barikāžu dalībnieku biedrību. Apmeklēt koncertu aicināti pieteikties barikāžu dalībnieki ar tuviniekiem, lai kopā atminētos barikādes, kā arī dalītos pieredzē un sajūtās par piedzīvoto.

«Bulvārī brīvība» galvenais motīvs ir barikāžu laika mantojums jaunajai paaudzei, programmā paredzot piemiņai veltītus video stāstus un dzeju, ko ierunājuši Daugavpils teātra jaunā dramatiskā teātra aktiera mākslas kursa studenti, kā arī barikāžu dalībnieku atmiņu stāstus ierunājuši Latvijas Kultūras akadēmijas Dramatiskā teātra aktiera un režijas mākslas studenti.

Pasākuma apmeklētāji varēs klausīties atmiņu stāstus par 1991. gada notikumu dalībnieku mobilizāciju, sajūtām, emocijām, plāniem, piedzīvojumiem un pārdzīvojumiem, kā arī skatīties filmas no 1991. gada janvāra galvenajām norises vietām.

Koncertā uzstāsies mūsdienu tautas mūzikas apvienība «Jauno Jāņu orķestris», muzikālā apvienība «Raxtu raxti», etnorokgrupa «ElektroFolk», Latvijas Kultūras akadēmijas jauktais koris «Sōla», Rīgas Tehniskās universitātes studentu pūtēju orķestris «SPO», kā arī jaunā dziedātāja Aleksandra Špicberga.

Raxtu Raxti
Raxtu Raxti Foto: publicitātes

Pasākums notiks 16. janvārī plkst.15 Ķīpsalas hallē, un tas būs bez maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu