Noklausies: «Dirty Deal Audio» jaunā elektroniskās mūzikas izlase

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pēteris Vīksna

Mūzikas izdevniecība «Dirty Deal Audio» laidusi klajā jau ceturto Latvijas elektroniskās mūzikas izlasi «DDA\VA IV», informēja «Dirty Deal Audio» kolektīvs. Turpinot tradīciju, arī ceturtajā izlasē ir apkopoti «Dirty Deal Audio» kolektīva dalībnieku, draugu un cīņu biedru aizvadītajā gadā tapušie skaņdarbi. Šo izlašu idejiskais vēstījums ir vēlme apkopot aizvadītā gada spilgtāko pašmāju elektroniskās mūzikas producentu veikumu un zināmā mērā atspoguļot šī žanra aktualitātes un kopainu Latvijā.

«DDA\VA IV» izlasē var dzirdēt elektroniskās mūzikas dažādību, piemēram, bītmūzikas pārstāvjus «Antikvariāts», «Elvi», «coronabeats», «NiklāvZ», «Beatowski». Ar darba sparu cildinošo himnu «Darba deja» elektronisko «ghetto» mūziku pārstāv «E:91», savukārt «Oriole» eksperimentē «jungle» noskaņās.

Vairāki mūziķi savā radošajā procesā iztiek bez datora, piemēram, «Philistine Trax», «TV Maskava», «northern c» un arī «Miseralist» mūzikas radīšanā izmanto bungmašīnas, samplerus, sintezatorus un, pēdējo divu mākslinieku gadījumā, arī elektriskās ģitāras.

Izlase «DDA\VA IV» ir pieejama vietnē dirtydealaudio.bandcamp.com, kur ikviens to var iegūt bezmaksas lejupielādei vai, atbalstot «Dirty Deal Audio» darbību, apmaiņā pret izlasi atstāt sevis paša izvēlētu naudas summu.

Mūzikas izdevniecība «Dirty Deal Audio» ir Latvijas jaunās elektroniskās mūzikas attīstības veicinātāja, kuras darbības saknes rodamas 2011. gadā. Visu šo gadu laikā, nenogurstoši veicinot Latvijā producētās elektroniskās mūzikas popularitāti, ir izdotas četras izlases, vairāki albumi un minialbumi, kā arī organizētas neskaitāmas jauno mūziķu skates un koncertdeju vakari un aktīvi strādāts, lai iedvesmotu jauno mūziķu paaudzi pievienoties elektroniskās mūzikas kopienai ne tikai internetā, bet arī ārpus tā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu