In memoriam: Alana Rikmena 5 spožākās lomas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: COVI/Scanpix

Pieminot pirms dažām dienām mūžībā aizgājušo britu kino un teātra aktieri Alanu Rikmenu (Alan Rickman), atskatīsimies uz šā skatuves meistara spožo karjeru. Lai arī Rikmens ieguva jaunu fanu paaudzi, atveidojot profesora Strupa lomu «Harry Potter» («Harijs Poters») fantāzijas filmās no 2001. līdz 2011. gadam, viņa kontā ir vēl vairākas spožas lomas.

 
Foto: Ekrānšāviņš no video

Hanss Grūbers, «Cietais rieksts» (1988)

Lai arī Rikmena karjera aizsākās teātrī, starptautisku atpazīstamību viņš ieguva 1988. gadā ar vācu terorista Hansa Grūbera lomu spraiga sižeta kinolentē «Die Hard» («Cietais rieksts»). Viņa atveidotais ļaunais varonis nav viendimensionāls slepkava un terorists, aktieris spējis Grūbera tēlā ienest ko vairāk. Ko vērts ir viņa smaids šajā epizodē, kad viņš sāk sarunu par uzvalkiem.

 
Foto: Ekrānšāviņš no video

Notingemas šerifs Džordžs, «Robins Huds: Zagļu princis» (1991)

Par šerifa Džordža lomu kinolentē «Robin Hood: Prince of Thieves» («Robins Huds: Zagļu princis») Rikmens saņēmis Britu kinoakadēmijas (BAFTA) balvu. Arī šajā filmā Rikmens spēlē ļaundari.

 
Foto: Ekrānšāviņš no video

Pulkvedis Brendons, «Prāts un jūtas» (1995)

Džeinas Ostinas darba ekranizācija «Sense and Sensibility» («Prāts un jūtas») iegājusi kino vēsturē kā viena no retajām lomām, kur aktieris nespēlē ļaundari, bet gan augstmani.

 
Foto: Ekrānšāviņš no video

Aleksandrs Deins «Galaktikas meklējumos» (1999)

Šajā zinātniskās fantastikas komēdijā Rikmens spēlē kāda savulaik populāra kosmosa seriāla aktieri, kurš patiesībā nevar ciest to, ko viņš dara. Filmas sižets ir spraigs, jo pie augstprātīgajām Holivudas zvaigznēm tiešām ierodas citplanētieši. Rikmens ir lieliski tēlo komiskajās epizodēs un arī atsedz sava varoņa iekšējos pārdzīvojumus.

 
Foto: Ekrānšāviņš no video

Profesors Strups, «Harijs Poters un Nāves dāvesti. Otrā daļa» (2011)

Rikmens ar profesora Strupa tēlu spēja radīt noslēpumainu, daudzdimensionālu varoni.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu