Tarantino atļauj faniem Ķīnā skatīties viņa filmu pirātiskās versijas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Amerikāņu kinorežisors Kventins Tarantino nenosoda Ķīnā dzīvojošos fanus, kuri skatās viņa filmu pirātiskās versijas, vēsta britu laikraksts «The Guardian».

2013. gadā Tarantino vesterns «Django Unchained» («Atsvabinātais Džango») tika izlaists Ķīnas kinoteātros. Tarantino pats bija izveidojis Ķīnai un tās cenzoriem paredzētu versiju, no kuras bija izņemtas vardarbīgākās ainas. Taču filmas izrādīšana tika izbeigta pēc pirmās filmas minūtes «Sanlitun Megabox» kinoteātrī Pekinā un kinolentes izrādīšana tika aizliegta visā valstī.

Pēc mēneša filma otrreiz iznāca Ķīnā ar jauniem labojumiem. Ķīniešu blogeri kritizēja cenzorus par kinolentes «kastrēšanu», un daudzi fani labāk izvēlējās noskatīties filmu no pirātiskajiem DVD. Galu galā kinolentes ieņēmumi no biļešu pārdošanas Ķīnas kinoteātros bija vien 3,7 miljoni juaņu (520 000 eiro).

«Mēs neko nenopelnījām, bet tajā pašā laikā cilvēki noskatījās nelegālās versijas,» sacīja Tarantino. «Man ir daudz fanu Ķīnā, kuri nopērk manas filmas uz ielas, un man tas šķiet pieņemami. Es pret to iebilstu citās pasaules vietās. Taču, ja valdība grasās mani cenzēt, lai cilvēki skatās filmu jebkādā veidā, kādā var.»

Turpretī citviet Tarantino stingri iestājas pret interneta pirātismu.

ASV antipirātisma organizācijas izlaidušas video rullīšus, kuros aktieri pateicas faniem, ka tie noskatījušies Tarantino jaunāko filmu «The Hateful Eight» («Pretīgais 8nieks») kinoteātros, nevis internetā nopludināto versiju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu