Intervija: Igaunijas pirmā lēdija par jauno pirmās lēdijas lomu

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

«Tā ir jauna loma, kuru man ir prieks mācīties,» tā par savu Igaunijas pirmās lēdijas statusu izsakās latviete Ieva Ilvesa. «Tiesa, es jūtos mazliet neērti, jo neesmu pieradusi pie šādas uzmanības, bet es mācos runāt par daudzām tēmām - ne tikai profesionālajām, kā tas bijis līdz šim."

Uz jautājumu par to, vai tagad, esot Igaunijas prezidenta sieva, viņa pieder arī nedaudz Igaunija sabiedrībai, Ilvesa kundze atbild:

«Pirmkārt, es esmu Tomasa sieva un dzīvesbiedre. Es domāju, ka tā ir mana pati pirmā loma! Protams, es esmu viņa partnere arī rēķinoties ar viņu kā prezidentu. Tāpat es esmu māte.

Taču es saprotu, ka esmu kļuvusi ne tikai par Tomasa kā indivīda, bet arī par prezidenta sievu.

Un esmu priecīga, ka man ir jauni pienākumi un iespēja mācīties šo jauno lomu. Es centīšos tos pildīt, cik prasa viņa atbalsts, un arī sniegšu atbalstu Tomasam kā personai, ar kuru esmu kopā.»

Ieva Ilvesa saderināšanās brīdi atceras ar smaidu uz lūpām. «Tas bija ļoti īpašs notikums. Mēs abi izgājām cauri vairākām epizodēm pirms tam. Mēs abi mēģinājām saprast, vai tas būtu pareizais solis.

Reiz Tomass pajokoja par šo ideju, kad es tīrīju sēnes. Es atjokoju pretī un viņš to neiztulkoja kā nē un kā iespējamu jā nākotnē.

Viņš to bija domājis nopietni un man par to ir liels prieks. Vēlāk jau viņš lūdza manu roku jau ar saderināšanās gredzenu, nometies uz viena ceļa. Tas man bija ļoti emocionāli.»

Kāpēc jūs slēdzāt kristīgu laulību? «No manas puses un tā, ko esmu dzirdējusi no Tomasa, mēs abi ticam, ka tā bija ļoti nozīmīga apņemšanās un mēs bijām gatavi to paust augstākajā līmenī. Darīt to baznīcā un teikt Dieva priekšā «jā»! Laikam zināmos dzīves mirkļos tu jūti, ka ir kaut kas lielāks, kam ir nozīme, un ne viss ir fiziski atverams un pasakāms.

Baznīcai un Dievam bija ļoti simboliska loma, un mums tas vēlreiz ļāva uzsvērt savu uzticību.

Man tā bija pirmā reize - es nekad nebiju precējusies un es tiešām jutu, ka tā ir pareizā lieta, ko darīt!»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu