VP veic pārbaudi par Kaimiņa neslavas celšanu Girsam

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Valsts policija (VP) sākusi resorisko pārbaudi saistībā ar Saeimas deputāta izteikumiem par prokrievisko aktīvistu Illarionu Girsu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošais policijas paziņojums par pieņemto lēmumu.

VP Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldē iesniegts Girsa iesniegums par neslavas celšanu, kas notika pagājušā gada 19.novembrī no deputāta Kaimiņa puses, kura publiska diskusija tika publicēta plašsaziņas līdzekļos.

Girss iesniegumā policijai norādīja, ka

Kaimiņš uzsvēris, ka pret Girsu ir sākti četri kriminālprocesi un nepieskaitāmības dēļ viņam izsniegta «baltā lapa».

Izskatot Girsa iesniegumu, VP pieņēma lēmumu sākt resorisko pārbaudi.

Girss noliedza, ka viņš būtu nepieskaitāms, turklāt diskusijas laikā pret Girsu bija sākti divi kriminālprocesi.

Viņaprāt, neslavas celšanas mērķis bija graut uzticību Girsam, sabiedrībā radot maldus saistībā ar viņa spējām saprātīgi domāt,

kā arī par viņu veidojot nepatiesu priekšstatu kā par «kādu trako un noziedznieku».

Aktīvists skaidroja, ka līdzās sabiedriski politiskajai darbībai viņš strādā arī par juristu, kur «spēja saprātīgi spriest ieņemt būtiskāko lomu».

«Ir skaidrs, ka visas šīs runas par manu nepieskaitāmību un noziedzību kaitē manam vārdam, kā arī met ēnu uz manām sabiedriski politiskajām iniciatīvām. Un tas ir izaicinājums. Gadījumā ar Kaimiņu es atbildēju ar iesniegumu par neslavas celšanu,» norādīja Girss.

Girss gan uzsvēra - ja neradīs taisnīgu krimināltiesisku noregulējumu, tad «samīcīs viņu civiltiesiskā kārtībā».

«Kaimiņš ir pavisam pazaudējis baiļu sajūtu attiecībā pret patiesību, tāpēc arī nākas viņam atgādināt, ka spēks ir taisnībā,» pauda Girss, uzsverot, ka vairākos strīdos ar citām amatpersonām viņam izdevies pierādīt savu taisnību.

Kā ziņots, arī Kaimiņš aicināja Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisiju prasīt skaidrojumu Latvijas Televīzijas valdei vai NEPLP saistībā ar Girsa atspoguļojumu LTV raidījumā.

Kaimiņu satrauca fakts, ka LTV 7.kanālā raidījumā «Punkts uz i», kurā bija uzaicināts arī Saeimas deputāts Aleksandrs Kiršteins (VL-TB/LNNK), Girss esot pozicionēts kā reprezentabls otras puses viedokļa paudējs. Raidījumā neesot norādīts, ka ir lūgts sākt kriminālvajāšanu pret Girsu un viņš ir dedzinājis Latvijas pasi, neapmierināts ir deputāts. Tāpat aktīvistam neesot prasīts, kur viņš saņem finansējumu, un Girss kopumā esot parādīts kā «balts jēriņš».

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja Inese Laizāne (VL-TB/LNNK) rosinās komisiju lemt par paskaidrojumu prasīšanu NEPLP par Girsa atspoguļojumu LTV raidījumā, kā tas atbilst sabiedriskajam pasūtījumam un vai tā ir vērtējama kā analītiskā žurnālistika. Par šo raidījumu Laizāne ir saņēmusi vairāku iedzīvotāju sašutuma pilnas vēstules, kurās pausta neapmierinātība saistībā ar Girsa atspoguļojumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu