Pasniegs «Latvijas metālmūzikas gada balvas»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Stepanovics

Piektdien, 15. janvārī, klubā «Melnā piektdiena» notiks ikgadējās «Latvijas metālmūzikas gada balvas» apbalvošanas ceremonija, informē pasākuma rīkotāju pārstāvis Valdis Bērzvads. Šogad balvai nominēti 17 smagās mūzikas ieraksti, kas iznākuši visa pagājušā gada garumā.

Balvai izvirzīts gan tradicionālais hārdroks - Jāņa Bukuma soloalbums «Dzīvs un savādāks», gan smagā gala panku mūzika - grupas «Inokentija Mārpla» jaunais ieraksts «Tup’N’Turies» un «Kapakmens» otrais albums «Anarhija». Ir klasiski lēns un monumentāls «doom» metāls, kā arī visu veidu ekstrēmais metāls plašā izvēlē - tādas grupas kā «Protean», «Velnezers», «Chaosact», «Dehead», «Eschatos» un «Last Decline».

Grupa «Skyforger» savu pērn izdoto albumu «Senprūsija» balvai nav iesniegusi, norādīja Bērzvads.

Folkmetālu šoreiz pārstāv divi ļoti netipiski kolektīvi. Ar otro albumu «Emancipation» iepriecinājusi grupa «Dislocation», savukārt «Yomi» albumā «Age of the Gods» klausītāju gaida vēl lielāka eksotika, jo šī grupa spēlē japāņu folkloras inspirētu smago mūziku.

Latgales metālscēna šogad pieteikusi veselus divus kolektīvus - «Saintorment» ar decembra beigās izdoto albumu «Well of Sins», kā arī vikingmetālistus «Varang Nord» ar jaunu episko ierakstu «Master of the Forests», savukārt eksperimentālo un postmūzikas lauciņu pārstāv divi savstarpēji saistīti projekti - «Anna Kijevā» ar albumu «Māsa» un grupa «Tesa» ar ierakstu «G H O S T».

«Latvijas metālmūzikas gada balva» ik gadu tiek pasniegta tādās kategorijās kā gada labākais albums, labākā koncertgrupa, gada debija, labākais vokāls, labākais mūziķis - instrumentālists, kā arī gada labākā grupa kopumā. Visās kategorijās uzvarētājus nosaka sabiedrības un žūrijas balsojums. Žūrijai ir tiesības piešķirt papildu balvas par ieguldījumu Latvijas metālscēnas attīstībā, kā arī citiem nopelniem.

Sabiedrība par pretendentiem «Latvijas metālmūzikas gada balvai» var nobalsot līdz 13. janvāra pusnaktij šeit:

Balso šeit!

«Latvijas metālmūzikas gada balvas» apbalvošanas ceremonijā klubā «Melnā piektdiena» uzstāsies tādas grupas kā «Katalepsija», «Eschatos», «Chaosact», «Velnezers» un vēl citas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu