Ziņas par tirdzniecības datu falsificēšanu izraisa «Fiat Chrysler Automobiles» akciju cenas kritumu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Itālijas un ASV autobūves grupas «Fiat Chrysler Automobiles» (FCA) akciju vērtība Milānas fondu biržā ceturtdien nokritusies par vairāk nekā 10% saistībā ar medijos izskanējušo informāciju, ka uzņēmums ticis apsūdzēts krāpniecībā, lai palielinātu tirdzniecības apjoma rādītājus ASV.

Portāls «Automotive News» vēsta, ka divas Čikāgas automašīnu tirgotavas vērsušās tiesā ar sūdzību, ka uzņēmums atsevišķiem tirdzniecības pārstāvjiem piedāvājis kompensāciju, lai tie ziņotu par lielāku pārdoto automašīnu skaitu.

Reaģējot uz šo informāciju, FCA akciju vērtība dienas vidus tirdzniecības sesijā ceturtdien samazinājās par 10,77% - līdz 6,63 eiro.

FCA 5.janvārī paziņoja, ka uzņēmums decembrī pārdevis rekordlielu automašīnu skaitu, pateicoties spēcīgam pieprasījumam pēc «Jeep» modeļiem. Kompānija vēstīja, ka ASV pērn pārdoti divi miljoni automobiļu, kas ir par 7% vairāk nekā 2014.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu