LRA un NSL vienojušās neatbalstīt Kučinska valdību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijas Reģionu apvienība un partija «No sirds Latvijai» vienojušās nebalsot par Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa nominētā Ministru prezidenta kandidāta Māra Kučinska (ZZS) vadītu valdību.

Kā norādīja LRA Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Dainis Liepiņš, salīdzinājumā ar pašreizējo valdību politikas piedāvājumā nekas nav mainījies un abi politiskie spēki nevēlas būt kā «plāns B» valdības veidošanas procesā.

Nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars gan uzskata, ka bez sarunām nolemt palikt opozīcijā ir vai nu nevēlēšanās uzņemties atbildību un strādāt, vai arī taktisks solis, lai iegūtu labākas pozīcijas.

Politiķis uzskata, ka partijām vajadzētu runāt ar premjera amata kandidātu un pārliecināties par iespējām pildīt vēlētājiem dotos solījumus, nevis lemt par palikšanu opozīcijā, vēl nesākot sarunas.

ZZS valdes priekšsēdētājs Armands Krauze savukārt pauda, ka Latvijas Reģionu apvienības (LRA) un partijas «No sirds Latvijai» (NSL) nostāja neatbalstīt Māra Kučinska (ZZS) kandidatūru premjera amatam vērtējama kā ļoti pārsteidzīga, jo vēl nav notikušas konsultācijas starp Kučinski un abiem politiskajiem spēkiem.

Līdz ar to politiķis nezina, kāpēc LRA un NSL pieņēmušas šādu lēmumu, un nevar to sīkāk komentēt.

Jau vēstīts, ka Kučinskis iepriekš aicināja partiju «Vienotība» nepamest valdošo koalīciju un strādāt viņa vadībā. Jaunā valdība būtu jāveido pašreizējās koalīcijas trīs partijām, pēc savas nominēšanas norādīja Kučinskis. Viņš uzsvēra, ka gaidīs partijas «Vienotība» atbildi par to, vai tā ir gatava strādāt politiķa vadītā valdībā, un līdz sarunām ar «Vienotības» pārstāvjiem Kučinskis pagaidām izslēdz iespēju runāt ar mazajām partijām.

Partija «Vienotība» trešdien pēc valdes un Saeimas frakcijas kopsēdes vēl nesolīja atbalstu Kučinskim, taču pauda gatavību piedalīties valdības veidošanas sarunās.

Kučinskis ir nosūtījis oficiālu uzaicinājumu «Vienotībai» uz sarunām pirmdien, 18.janvārī, par Ministru kabineta veidošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu