«Stirnu buka» draugu pulku papildina «Vāveres»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aiz loga snieg un puteņo, bet tikmēr «Stirnu buka 2016» komanda pilnā sparā gatavojas 2016.gada taku skriešanas sezonai. Svinīgi paziņots, ka organizatori publicējuši sezonas pirmo divu posmu - Riekstukalna un Siguldas trašu - aprakstus un kartes. Vēl divas nedēļas vari izdevīgi iegādāties sezonas abonementu. Lūko informāciju stirnubuks.lv!

JAU 7 POSMI!

Šosezon Stirnu buka draugus gaida vairāki jaunumi. Pirmo reizi taku skriešanas seriāla vēsturē «Stirnu buks» viesosies pie skrējējiem zilo ezeru zemē Latgalē, bet sezonas kalendārā gaidāmi pavisam pieci nebijuši posmi. Sezona sāksies aprīļa vidū paugurainajā un, iespējams, vēl sniegotajā Riekstukalnā (Baldone), ievziedu laikā turpināsies ainaviskajā Gaujas senlejā (Sigulda), vasaras saulgriežu laikā izskriesim Ventas ielejas līkločos (Kuldīga), jūlijā - viesosimies vienā no Ziemeļkurzemes ainaviskākajiem apvidiem ar izteikti paugurainu reljefu - Talsu paugurainē, augustā – svinēsim Šlokenbekas muižas svētkus, ciemojoties Vilkaču mežā pie Āžu kalna (Milzkalne), bet septembrī lūkosim aizsniegt padebešus Mākoņkalnā, pavisam netālu no Rāznas ezera (Rēzekne). Sezona noslēgsies oktobra izskaņā, meklējot teiksmaino Beverīnas pilskalnu (Valmiera). Līdz ar to taku skrējējiem šosezon būs iespēja piedalīties septiņos «Stirnu buka» etapos.

20160114_113911_1981.jpg

Tāpat arī šosezon tiks noskaidrots «Stirnu buka» kalnu karalis un karaliene sprinta etapos distances gaitā.

JAUNUMI - KOMANDU IESKAITE UN VĀVERES DISTANCE

Šogad «Stirnu bukā» debitēs komandu sacensības un «Vāveres» distance. Lai piedalītos komandu sacensībās, «zem viena karoga» jāapvienojas četriem līdz 12 dalībniekiem, kuriem kopīgiem spēkiem būs jāpieveic trīs dažādas distances: ātrajiem – «Zaķa» (8 -12 km), pieredzējušiem – «Stirnu buka» (17-22 km) un izturīgajiem – «Lūša» trase (27-35 km).

20160114_114049_2132.jpg

Jauno vāveres distanci (4-6 km) var uzskatīt par Stirnu buka iepazīšanās jeb veselības distanci. Iesācēji, kuri garākā trasē nejūtas droši par saviem spēkiem, «Vāveres» distancē varēs bezrūpīgi ļauties ainaviskam taku ekskursam svaigā gaisā, jo netiks veikta laika kontrole.

Tāpat arī bērniem «Susura» (0,6-1 km) distancē nebūs laika kontroles, lai mazie ķipari var atvieglinātā režīmā izbaudīt skriešanas prieku.

IETAUPI - PĒRC ABONEMENTU!

Īpaši gribam atzīmēt, ka skrējēji, nūjotāji un visi skrējiena «Stirnu buks» cienītāji aicināti līdz mēneša beigām iegādāties sev un saviem sporta draugiem sezonas abonementus. Vēl tikai līdz 31. janvārim izdevīgo sezonas abonementu septiņiem sezonas posmiem (jebkurai distancei!) vari iegūt īpašumā par sākuma cenu. Sezonas biļeti varēs iegādāties arī februārī un martā, taču tad abonementa cena būs jau par 10 eiro dārgāka.

Kopš janvāra var arī iegādāties dalībnieku kartes atsevišķām distancēm.

NEIERŪSĒ, BET SKRIEN!

Līdz sezonas starta šāvienam palikuši četri mēneši! Tas ir minimālais laika nogrieznis, kas nepieciešams, lai sagatavotos visstiprāko disciplīnai - lūša distancei. Liec lietā runmap.net aplikāciju un «Stirnu buka» mājaslapā ielādē Riekstukalna [http://bit.ly/Riekstukalna_StirnuBuks] un Siguldas [http://bit.ly/GNP_StirnuBuks] trases kartes savā viedierīcē, un izmēģini sacensību trasi jau tagad! Izbaudi, kā sniegs gurkst zem pēdām, un ieskrien mežā!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu