Rīgā plāno veidot patēriņam nederīgo pārtikas produktu apstrādes punktu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas domes Mājokļu un vides komiteja ceturtdien akceptēja Rīgas domes lēmumprojektu par sadzīves atkritumu šķirošanas un apstrādes iekārtas izvietošanu Krustpils ielā 157c, informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību daļā.

Tajā skaidroja, ka attiecīgajā adresē paredzēts uzstādīt iekārtu, kurā tiks apstrādāti patēriņam nederīgie iepakotie pārtikas produkti, kas tiek izņemti no tirdzniecības vietām.

«Mēs atbalstījām šī projekta īstenošanu, jo tā rezultātā samazināsies atkritumu poligonā nonākošais atkritumu daudzums. Turklāt izvēlētā darbības vieta atrodas pietiekami tālu no dzīvojamiem rajoniem un netraucēs iedzīvotāju ikdienu,» norāda Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko.

Projektā paredzēts, kas iekārta varēs apstrādāt līdz 10 000 tonnu iepakotu produktu gadā, iegūstot 85% bioloģiski noārdāmo atkritumu, ko plānots nodot uzņēmumiem biogāzes ražošanai, un 15% jauktu iepakojuma maisījumu, ko nodos apsaimniekošanai sadzīves atkritumu poligonam.

Gala lēmumu par sadzīves atkritumu šķirošanas un apstrādes iekārtas izvietošanu Krustpils ielā 157c pieņems Rīgas dome.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu