Sainss izstājas, Peterhansels kļūst par Dakāras rallijreida kopvērtējuma līderi

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Izstājoties līdzšinējam leģendārā Dakāras rallijreida kopvērtējuma līderim Karlosam Sainsam, pēc uzvaras trešdien notikušajā desmitajā posmā par jauno līderi kļuvis vienpadsmitkārtējais šo sacensību čempions Stefans Peterhansels no «Peugeot» vienības.

Francūzis Peterhansels 244 kilometrus garo distanci veica trīs stundās 58 minūtēs un 32 sekundēs, kamēr vēl viens «Peugeot» braucējs Sirils Desprē no viņa atpalika piecas minūtes un 40 sekundes. Tikmēr trešais finišēja krievs Valdimirs Vasiļjevs, kurš brauc ar «Toyota» spēkratu.

Tikmēr Sainss 30 kilometrus pirms finiša izstājās, kamēr «Peugeot» braucējs deviņkārtējais pasaules čempions autorallijā Sebastjans Lēbs ieņēma piekto vietu, uzvarētājam zaudējot 17 minūtes un 40 sekundes.

Autobraucēju kopvērtējumā līderis nu ir Peterhansels, kurš par stundu apsteidz pagājušā gada Dakāras uzvarētāju katarieti Naseru Al-Atiju no «Mini». Tikmēr trešais ir dienvidāfrikānis Žinels de Vilje ar «Toyota», kurš atpaliek vēl par 12 minūtēm un 31 sekundi.

Peterhansels ir Dakāras rallijreida visu laiku uzvarām bagātākais dalībnieks. Savulaik viņš sešas reizes uzvarēja motobraucēju konkurencē, bet pēdējos piecus panākumus (2004., 2005., 2007., 2012. un 2013.gadā) guva, startējot jau ar automašīnu.

Savukārt motociklu klasē trešdien uzvarēja slovāks Stefans Svitko ar KTM spēkratu, kurš par divām minūtēm un 54 sekundēm apsteidza ar «Honda» braucošo argentīnieti Kevinu Benavidesu, bet trešais bija KTM braucējs austrālietis Tobijs Praiss, kurš zaudēja gandrīz sešas minūtes.

Kopvērtējumā līderis ir Praiss, kurš par 23 minūtēm un 12 sekundēm apsteidz Svitko, bet trešais ir portugālis Paulu Gonšalvešs, kurš atpaliek vēl par 11 minūtēm.

Jau ziņots, ka Dakāras rallijreida organizatoriem nācies saskarties ar dažādām likstām. Prologā ķīniešu autosportistes Guo Meilinas vadītais «Mini» spēkrats ietriecās skatītājos, savainojot 13 cilvēkus. Savukārt slikto laikapstākļu dēļ tika atcelts pirmais posms, bet nākamajos divos posmos šī paša iemesla dēļ ievērojami tika samazināta distance. Sacensību septītajā posmā trasē izskrēja kāds 63 gadus vecs vīrietis, kurš pēc mašīnas trieciena gāja bojā.

Kopumā šogad rallijreidā iecerēti 12 posmi, no kuriem pēdējais notiks 16.janvārī.

Foto: EPA/LETA
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu