Debates tiešraidē: Vai valstij jāpārdod savas LMT un Lattelecom daļas?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas valdībai līdz 22.janvārim jāizdomā, ko darīt ar valstij piederošajām daļām uzņēmumos LMT un Lattelecom. TeliaSonera, kas ir abu uzņēmumu līdzīpašnieks, valdībai ir piedāvājusi trīs iespējamos risinājumus: atpirkt valsts daļas, kas nozīmē uzņēmumu nonākšu privātīpašumā un apvienošanu; valsts atpērk TeliaSonera daļas un trešais - saglabājas pašreizējie īpašnieki, bet uzņēmumus apvieno. Tādā gadījumā TeliaSonera pieder kontrolpakete.

13.janvārī, trešdienā, Latvijas Debašu asociācijas «QUO tu domā?» rīkotajās publiskajās debatēs būs iespēja dzirdēt jomas speciālistu argumentus. Pasākuma diskusijas daļā, ko moderēs žurnāliste Inga Spriņģe, ikvienam būs iespēja izteikt savu viedokli klātienē vai skatoties tiešraidi TVNET un komentējot sociālajos tīklos. Šī nebūs tradicionālā diskusija, bet gan debates, kurām ir noteikts formāts, un katram runātājam ir jāieņem konkrēta pozīcija: par vai pret.

Debatētāji.

PAR pārdošanu:

JURIS PŪCE, Partijas Latvijas attīstībai priekšsēdētājs

JURIS KAŽA, žurnālists

MĀRTIŅŠ VAIVODS, kā investīciju bankas Lazard finanšu konsultants piedalījās Eesti Telekom Igaunijas valsts daļu pārdošanā TeliaSonera

PRET pārdošanu:

IGORS PIMENOVS, deputāts, Saskaņa

JĀNIS BORDĀNS, valdes priekšsēdētājs, Jaunā konservatīvā partija

VJAČESLAVS DOMBROVSKIS, Domnīcas Certus direktors

Debates notiks 13.janvārī plkst. 18:00-20:00 Rīgas Ekonomikas augstskolā, Sorosa auditorijā. Būs pieejama arī debašu tiešraide portālos TVNET un APOLLO.

Aktuālā informācija pasākuma Facebook lapā: https://www.facebook.com/events/499267806911285/

Debates rīko Latvijas Debašu asociācija «QUO tu domā?», kuras mērķis ir attīstīt iedzīvotāju spēju kritiski izvērtēt dažādus viedokļus un argumentēti pamatot savu skatupunktu. Kā vienu no stūrakmeņiem mērķa sasniegšanā redzam debates par svarīgām tēmām. Mēs uzskatām, ka problēmu publiska analīze ļauj labāk izprast valdības, politiķu un ekspertu lēmumus.



KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu