Lēbs pēc avārijas zaudē Dakāras rallijreida līderpozīciju

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Deviņkārtējais pasaules čempions rallijā Sebastjans Lēbs no Francijas, pirmdien Dakāra rallijreida astotajā posmā piedzīvoja avāriju un zaudēja līderpozīciju, bet par posma uzvarētāju kļuva katarietis Nasers Al-Atija.

Pirmdien dalībnieki kopumā veica 766 kilometrus no Saltas līdz Belenai, Argentīnā.

Pirmo uzvaru šī gada rallijreidā izcīnīja pagājušā gada sacensību uzvarētājs Al-Atija, kurš ar «Mini» braucamo finišu sasniedza četrās stundās, 12 minūtēs un 23 sekundēs. «Mini» komandai šī bija pirmā uzvara šogad, jo iepriekšējos posmos uzvarēja «Peugeot» komandas braucēji, trīs panākumus gūstot Lēbam.

Al-Atija aiz sevis atstāja divus «Peugeot» komandas braucējus. Otro vietu posmā ieguva spānis Karloss Sainss, kurš atpalika par 12 sekundēm, bet 31 sekunde no uzvarētāja šķira francūzi Stefanu Peteranselu.

Kopvērtējumā par līderi kļuva vienpadsmitkārtējs Dakāras uzvarētājs Peteransels, kurš par divām minūtēm un deviņām sekundēm apsteidz Sainsu. Trešais ir Al-Atija, kurš līderim zaudē 14 minūtes un 43 sekundes, bet Lēbs noslīdēja uz astoto pozīciju, jo sava tautieša atpaliekot par stundu un piecām minūtēm.

Peteransels ir Dakāras rallijreida visu laiku uzvarām bagātākais dalībnieks. Savulaik viņš sešas reizes uzvarēja motobraucēju konkurencē, bet pēdējos piecus panākumus (2004., 2005., 2007., 2012. un 2013.gadā) guva, startējot jau ar automašīnu.

Motobraucēju konkurencē uzvaru posmā izcīnīja austrālietis Tobijs Praiss ar KTM, kurš finišēja pēc četrām stundām, 33 minūtēm un 14 sekundēm. Viņš guva pārliecinošu panākumu un kļuva par kopvērtējuma līderi, jo otrajā vietā esošais portugālis Paulu Gonsalvešs ar «Honda» atpalika par piecām minūtē un 17 sekundēm.

Kopvērtējumā - četrus posmus pirms sacensību beigām, Praisa pārsvars pār līdzšinējo līderi Gonsalvešu ir divas minūtes un piecas sekundes.

Jau ziņots, ka Dakāras rallijreida organizatoriem nācies saskarties ar dažādām likstām. Prologā ķīniešu autosportistes Guo Meilinas vadītais «Mini» spēkrats ietriecās skatītājos, savainojot 13 cilvēkus. Savukārt slikto laika apstākļu dēļ tika atcelts pirmais posms, bet nākamajos divos posmos šī paša iemesla dēļ ievērojami tika samazināta distance. Sacensību septītajā posmā trasē izskrēja kāds 63 gadus vecs vīrietis, kurš pēc mašīnas trieciena gāja bojā.

Kopumā šogad rallijreidā iecerēti 12 posmi, no kuriem pēdējais notiks 16.janvārī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu