Sainss uzvar Dakāras rallijreida traģiskajā septītajā posmā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Pieredzējušais spāņu autobraucējs Karloss Sainss sestdien izcīnīja uzvaru Dakāras rallijreida septītajā posmā, kura norisi aizēnoja kāda 63 gadus veca vīrieša bojāeja.

Sainss sākotnēji paredzētajā 817 kilometrus garajā posmā no Ujuni pilsētas, Bolīvijā, līdz Saltai, Argentīnā, kura distanci nācās saīsināt viesuļvētras izraisītu plūdu dēļ, finišēja pēc trīs stundām, 19 minūtēm un trīs sekundēm.

2010.gada sacensību uzvarētājs Sainss par 38 sekundēm apsteidza savu «Peugeot» komandas biedru Sebastjanu Lēbu, bet par trīs minūtēm un 22 sekundēm katarieti Naseru Al-Atiju, kurš startē ar «Mini».

Jau ziņots, ka sestdienas posma norisi aizēnoja traģisks negadījums, kad Francijas sportista Lionela Bodo vadītais «Mitsubishi» vadītais spēkrats nāvējoši traumēja 63 gadus vecu vīrieti, kurš negaidīti atradās trasē.

Kopvērtējumā deviņkārtējais pasaules čempions rallijā Lēbs no Francijas atguva pirmo vietu, par divām minūtēm un 22 sekundēm apsteidz savu tautieti un komandas biedru Stefanu Peteranselu, kurš šajā posmā ieņēma ceturto vietu. Trešais pēc septiņiem posmiem ir Sainss, kurš līderim zaudē četras minūtes un 50 sekundes, kamēr pērnā gada sacensību uzvarētājs Al-Atija atpaliek par 17 minūtēm un 36 sekundēm.

Motobraucēju konkurencē sestdien uzvaru svinēja francūzis Antuāns Meū ar KTM, kurš par minūti un 53 sekundēm pārspēja argentīnieti Kevinu Benavidesu («Honda»), bet par trīs minūtēm un 51 sekundi savu tautieti Mišelu Metžē («Honda»).

Kopvērtējumā par līderi kļuva austrālietis Tobijs Praiss ar KTM motociklu, kurš posmā ieņēma piekto vietu. Kopvērtējumā viņš par sešām minūtēm un 12 sekundēm apsteidz slovāku Stefanu Svitko (KTM), bet uz trešo vietu noslīdēja iepriekšējais līderis Paulu Gonsalvešs no Portugāles, kurš startē ar «Honda» braucamo. Viņš posmā ieņēma vien 31.vietu, zaudējot gandrīz 13 minūtes, bet kopvērtējumā Praisam viņš piekāpjas septiņas minūtes un 49 sekundes.

Jau ziņots, ka sestdien sportistiem aptuveni posma 350 kilometrā problēmas sagādāja bīstami augsts ūdens līmenis, kas lika etapa norisi uz brīdi apturēt. Ūdens līmenis cēlies, jo starp Ujuni un Saltu plosījās viesuļvētras ar stiprām lietusgāzēm.

Jau iepriekš mainīgie laika apstākļi bija izraisījuši pamatīgas galvassāpes Dakāras rallijreida rīkotājiem, jo pirmais posms tika atcelts pārāk spēcīgā vēja dēļ, kamēr otrais un trešais etaps tika aizvadīti vien daļēji.

Kopumā šogad rallijreidā iecerēti 12 posmi, no kuriem pēdējais notiks 16.janvārī. Svētdien sacensībās ir brīvdiena.

Dakāras rallijreids, kurā arī šogad nestartē neviens Latvijas pārstāvis, astoto reizi pēc kārtas norisinās Dienvidamerikā. Rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā. 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu