Rīgas «Dinamo» hokejisti viesos tiksies ar Maskavas «Dinamo»

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts

Rīgas «Dinamo» šodien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā izbraukumā spēlēs ar Maskavas «Dinamo», ko pārstāv pašlaik savainotais latviešu uzbrucējs Mārtiņš Karsums. Abu vienību duelis sāksies plkst.16 pēc Latvijas laika. To tiešraidē būs iespējams vērot kanālā «Viasat Sport Baltic».

Rīgas «Dinamo» vadība ceturtdien no galvenā trenera amata atbrīvoja Kari Heikili un viņa palīgu Raimo Helminenu, bet par galvenā trenera pienākumu izpildītāju iecēla Normundu Sējēju, kurš turpinās pildīt arī ģenerālmenedžera pienākumus. Izmaiņas kluba padome veica tāpēc, ka rīdzinieki šīs nedēļas divās spēlēs mājās zaudēja tiešajiem konkurentiem cīņā par vietu izslēgšanas spēlēs - pirmdien ar 1:2 pēcspēles metienos tika atzīts Bratislavas «Slovan» pārākums, bet trešdien rīdzinieki ar 2:5 piekāpās Zagrebas «Medveščak».

Savukārt pēc treneru atbrīvošanas Rīgas «Dinamo» guva uzvaru, kad piektdien izbraukumā, Sējēja pirmajā spēlē jaunajā amatā ar 3:1 tika pārspēts Maskavas apgabala «Vitjaz».

Arī Maskavas «Dinamo» skārušas izmaiņas treneru kolektīvā, jo gada izskaņā no galvenā trenera pienākumiem tika atbrīvots latvietis Harijs Vītoliņš, bet viņa vietā nu strādā Sergejs Oreškins. Tikmēr Karsums šobrīd ir savainots, bet spēlējis viņš nav kopš pagājušā gada 27.novembra. Šīs sezonas 34 spēlēs latvietis atzīmējies ar desmit vārtiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm.

Šīs sezonas sākumā Maskavas klubu pārstāvēja arī latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš, taču viņš neatbilstoša snieguma dēļ tika ievietots atteikuma draftā, vēlāk pievienojoties Ņižņijnovgorodas «Torpedo». Tāpat par Vītoliņa asistentu sezonas sākumā strādāja Viktors Ignatjevs, taču viņš no saviem pienākumiem tika atlaists pagājušā gada oktobrī.

Uz šo izbraukuma sēriju Rīgas komanda devusies ar 24 spēlētājiem, bet sastāvā pārsteigumu nav - mājās palicis vienīgi ilgstoši traumu ārstējošais Nikolajs Jeļisejevs.

Šo gadu Maskavas «Dinamo» sākuši veiksmīgi, jo guvuši divas uzvaras - ar 5:1 tika pārspēts Sanktpēterburgas SKA, bet pēc tam ar 3:2 pēcspēles metienos pieveikta arī Somijas komanda Helsinku «Jokerit», ko pārstāv Latvijas aizsargs Artūrs Kulda.

Pēc mača ar Maskavas «Dinamo» rīdzinieki nākamās nedēļas trešdienā pret Omskas «Avangard» sāks septiņu mājas spēļu sēriju. Kopā Latvijas komandai šīs sezonas regulārajā turnīrā vēl atlikušas 11 mājas spēles un tikai četri izbraukuma mači.

Kaut rīdzinieki no izslēgšanas spēļu zonas atpaliek par 13 punktiem, cerības uz Gagarina kausu saglabā, jo vairākas konkurentes aizvadījušas pat par 4-5 spēlēm vairāk. Rīgas «Dinamo» ar 57 punktiem 45 mačos atrodas 12. pozīcijā Rietumu konferencē, bet astotajā pozīcijā esošā «Slovan» komanda tikusi pie 70 punktiem 48 cīņās. Savukārt Maskavas «Dinamo» ar 75 punktiem 47 spēlēs atrodas konferences septītajā vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu