Siguldā iespēja noskatīties izrādi «Putnubiedēkļu Ziemassvētki»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sestdien, 9. janvārī, plkst.16.00 Siguldas pagasta Kultūras namā būs skatāma Sabiles amatierteātra izrāde pēc Anitas Grīnieces lugas «Putnubiedēkļu Ziemassvētki», režisore Baiba Keisele.

Ziemassvētki atnākuši pie itin visiem un it visur – tā vienkārši notiek. Arī pie tiem, par kuriem esam aizmirsuši, vai viņi nešķiet uzmanības vērti. Kā Ziemassvētku vakarā klājas putnubiedēkļiem lauka malā? Vai pie viņiem atnāks draugi? Vai arī viņi sajutīs Ziemassvētku prieku un brīnumu? Jautri romantisks stāsts ar dziesmām un dejām.

Lugas autore kādā intervijā ir atzinusi, ka «pasaule ir pārāk brīnumaina, lai par to klusētu». Uz skatuves visu viencēlienu ir sadzīvē tik ierasta, scenogrāfa lakoniski izveidota pasaule — vienkārša padomjlaika stilā nostiprināta laterna koka staba galā, metāla atkritumu tvertne ar klabošu vāku un soliņš, un bez pajumtes palikuši cilvēki, kas vairs necer atgriezties normālā dzīvē. Niks labs basketbolists, Miks likteņa ielikts invalīda ratiņos, Hortenzija — ņipra nenosakāma vecuma būtne, uztur vismaz kaut kādu darbošanās garu šajā trijotnē, kuru garāmgājēji citādi kā par putnubiedēkļiem neuzskata. Ir Ziemsvētki, un tiem, kam ir mājas, eglīte, dāvanas un ģimenes siltums, pat neiedomājas, ka arī putnubiedēkļiem varētu būt savs Ziemsvētku sapnis, savas ilgas un cerības, ka arī tādiem cilvēkiem ir tiesības šajos svētkos ko brīnišķu vēlēties, kamēr izdeg kaut vai tikai sērkociņš no kāda atmestas kārbiņas.

Ieejas maksa – 1 eiro. Biļetes varēs iegādāties izrādes dienā 9. janvārī, stundu pirms izrādes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu