Fiat prezentē īpašu Zvaigžņu karu elektromobiļa versiju

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Fiat ASV prezentējuši īpaša izlaiduma elektromobili 500e Stormtrooper, kas ir veltījums jaunākajai Zvaigžņu karu kosmiskās sāgas filmai.

Fiat 500e Stormtrooper ārējā apdare un interjers ir veidots, iedvesmojoties no Zvaigžņu karu filmās bieži sastopamā personāža - impērijas kareivja (angļu val. Stormtrooper). Impērijas kareivju atšķirīgā iezīme Zvaigžņu karos ir visu ķermeni nosedzošas baltas bruņas, draudīga paskata maska ar ķiveri un melnas brilles, tāpēc ekskluzīvā Fiat elektromobiļa izskata radīšanā ir izmantotas baltas un melnas krāsas kombinācijas, norāda Fiat pārstāvja Latvijā, SIA «Autobrava» Mārketinga vadītāja Linda Zaķe

Fiat 500e elektromobiļos izmantotais elektromotors attīsta 111 ZS un 200 Nm. Maksimālais ātrums, ko auto spēj attīstīt, ir 137 km/h. Maksimālais attālums, ko šis elektromobilis spēj nobraukt ar uzlādētām baterijām, ir 140 km.

500e Stormtrooper tehniski neatšķiras no sērijveida mašīnas, turpretī ārpuse, jo īpaši priekšējā daļa, ir veidota kā kareivja ķivere. Vējstiklam ir briļļu forma, motora pārsega malas izceļ seju aizsedzošas maskas formu, bet svītras uz sānu durvīm attēlo ķiveres ventilācijas atveres. Automobiļa priekšpusē, aizmugurē un disku centrā ierastā markas logotipa vietā ir izmantots stilizēts kareivja ķiveres attēls.

Arī Fiat elektromobiļa salonā dominē melna un balta krāsa. Gandrīz visas funkcionālās detaļas, tostarp dažādas vadības pogas un durvju rokturi, ir melnā krāsā. Savukārt Alcantara ādas sēdekļu malas, durvju kontūras, paneļa viduslīnija - baltā krāsā. Pasažiera pusē paneli rotā filmas uzraksts angļu valodā Star Wars, bet divu krāsu stūres centrā ir jau pieminētais impērijas kareivja logotips. Īpašā izlaiduma Fiat elektromobilis tapis sadarbībā ar dizaina centru Garage Italia Customs, kā meistari ir radījuši arī pa vienam elektromobilim, kuru dizains ieturēts, ievērojot dronu R2-D2 un BB-8 ārējo veidolu.

Kopā ar studijām Walt Disney Studios un Lucasfilm, kuras veidojušas Zvaigžņu karus, pēc Fiat ierosinājuma tapusi kopīga reklāmas kampaņa. Šīs kampaņas klipi tiek rādīti arī Latvijas kinoteātros.

Elektromobiļa Fiat 500e cena ASV tirgū svārstās ap 33 tūkstošiem ASV dolāru (30 tūkst. eiro).

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu