Kultūras pasākumi koncertzālē «Rīga» tuvākajā laikā netiks rīkoti

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Plānotie kultūras pasākumi no koncertzāles «Rīga» telpām Latvijas Zinātņu akadēmijā (LZA) tikuši pārcelti uz citām vietām un koncertzālē tuvākajā laikā netiks rīkoti, pastāstīja tās vadītājs Juris Millers.

Aptuveni 30 plānotie pasākumi tikuši pārcelti uz Lielo ģildi, Kongresu namu un uz kultūras pili «Ziemeļblāzma». «Daudzi domā, ka visus pasākumus rīko koncertzāle, bet tā tikai iznomāja telpas citiem producentiem. Šobrīd koncertzālē vispār nekas nevar notikt,» sacīja Millers. Jautāts, cik ilgi koncertzālē pasākumi nenotiks, Millers paskaidroja, ka vismaz līdz brīdim, kamēr tiesa paziņos savu spriedumu lietā par koncertzāles strīdu ar LZA.

Viņš arī uzsvēra, ka tā kā koncertzālei ir atslēgta elektrība un apkure, pieturoties aukstajam laikam, telpas sākušas bojāties un pie tā ir vainojams LZA prezidents Ojārs Spārītis, kurš «patvaļīgi deva rīkojumu atslēgt elektrību».

«Acīmredzot LZA vēlas otrreiz panākt šīs zāles sabrukšanu, ko viņi, atslēdzot elektrību faktiski ir sākuši darīt. Viņi [LZA] to saskaņā ar civillikumu nedrīkstēja darīt līdz tiesas spriedumam. Viņi patvaļīgi ir šīs darbības veikuši un patvaļīgi atslēguši elektrību. Tas šobrīd noved gan pie telpu bojāšanās, gan pie iekārtu bojāšanās, kā arī ir paralizējis visu kultūras dzīvi,» teica Millers.

Iepriekš Millers plānoja elektrības piegādi atjaunot ar strāvas ģeneratoru palīdzību, tomēr tikuši veikti aprēķini un secināts, ka, lai nodrošinātu kaut vai minimālu elektroapgādi, izmaksas par elektrību būtu apmēram piecas reizes augstākas nekā no tīkla. Tas neesot samērojams ar potenciālajiem ieņēmumiem no telpu iznomāšanas vai biļešu cenām. Koncertzāles vadītājs atzina, ka, lai ģeneratoru izmaksas varētu nosegt, pasākumu biļešu cenas būtu jāceļ septiņkārtīgi un to darīt nav saprātīgi.

Millers arī atzina, ka skatītājiem ir satraukums par notiekošo koncertzālē un tas viņa uzņēmumam par labu nenāk. «Tas ir LZA mērķis - pilnībā radīt neuzticību koncertzālei kā tādai, lai visi sadarbības partneri no mums aizietu un, lai skatītājiem būtu neuzticība, tādā veidā radot zaudējumus un paralizējot visu saimniecisko darbību,» pauda koncertzāles «Rīga» vadītājs.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka Krāslavas rajona tiesa noraidījusi koncertzāles «Rīga» vadītāja Millera lūgumu atjaunot koncertzālei elektrību. LZA iepriekš bija nolēmusi pārtraukt telpu nomas līgumu ar producenta Millera koncertzāli no 1.septembra, jo uzņēmums nemaksājot nomas maksu. Sākoties ziemas sezonai LZA nepieslēdza arī apkuri koncertzālei. Sākotnēji telpas tika apkurinātas ar elektrību, bet tad «Sadales tīkls», pamatojoties uz LZA vēstuli par to, ka koncertzāle nevarot nodrošināt elektroietaišu drošu ekspluatāciju, atslēdza arī strāvas piegādi.

LZA juridiskās palīdzības sniedzējs zvērināts advokāts Sergejs Rudāns aģentūrai BNS iepriekš pastāstīja, ka koncertzāles parāds par telpu nomu un komunālajiem pakalpojumiem no marta līdz 1.septembrim ir 58 tūkstoši eiro. Uzņēmumam tika nosūtīti trīs brīdinājumi.

Rudāns pauda, ka līguma laušana aizliedz Milleram izmantot koncertzāles telpas pasākumu rīkošanai. Savukāert Millers ir pārliecināts, ka gadījumā, ja viena puse nepiekrīt līguma laušanai, tad tas nozīmē, ka strīds ir jārisina tiesas ceļā, bet līgums līdz tam brīdim ir spēkā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu