Aizvadītajā gadā dabas parku Tērvetē apmeklējis rekordliels tūristu skaits

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

«Latvijas Valsts mežu» (LVM) dabas parku Tērvetē 2015. gadā apmeklējuši 149 000 tūristu, kas ir lielākais apmeklētāju skaits parka pastāvēšanas vēsturē, liecina informācija vietnē «mammadaba.lv». Salīdzinot ar 2014. gadu, kad dabas parku Tērvetē apmeklēja 116 000 interesentu, pagājušajā gadā dabas parkā Tērvetē vērojams par 28% lielāks tūristu pieplūdums.

LVM dabas parku Tērvetē visvairāk iecienījušas ģimenes ar bērniem un skolēnu grupas. Ne tikai mazi, bet arī lieli parka apmeklētāji priecājušies par tikšanos ar pasaku tēliem, kuri aicinājuši līdzdarboties gan vairāk nekā 30 pasākumos, gan arī ikdienā visa gada garumā.

Augusi ne tikai vietējo iedzīvotāju vēlme ceļot, bet arī ārvalstu tūristu interese par atpūtas iespējām LVM dabas parkā Tērvetē. 2015. gadā ārzemju tūristi bijuši 42% no kopējā apmeklētāju skaita daba parkā Tērvetē. Dabas parku apmeklējuši tūristi no Austrālijas, Peru, Kanādas un Ķīnas. Lielu ārzemju tūristu auditoriju joprojām veidojuši apmeklētāji no tuvajām kaimiņvalstīm. Līderos bijuši Lietuvas iedzīvotāji - 84%, bet, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, Tērveti apmeklējuši daudz vairāk igauņu. To skaits bijis 12%.

Tradicionāli katru gadu parks piedāvā ko jaunu. Skolas vecuma bērnus un jauniešus aizvadītajā gadā ieinteresēja pavasarī atvērtās «Laimīgās zemes Gaisa takas» - virvju un koka konstrukcijas, kas atrodas desmit metrus virs zemes. Vasarā apmeklētājiem bija iespēja vērot koncertus un izglītojošas izrādes par to, kas notiek mežā, savukārt gada nogalē iedzīvotāji devās vērot savdabīgu meža un gaismas saspēli pie parka galvenās ieejas.

Nepilni 10 000 pirmsskolas vecuma bērnu un pamatskolēnu pērn apvienojuši atpūtu dabā ar iespēju iesaistīties vides izziņas aktivitātēs, dodoties mācību ekskursijās, piedaloties nometnēs un vides radošajās darbnīcās.

Lielu popularitāti guvis parkā esošais dižākais koka skatu tornis Latvijā, kurā uzkāpis katrs trešais dabas draugs, savukārt katrs piektais izmantojis iespēju izbraukt ar Pasaku bānīti.

LVM dabas parka Tērvetē teritorija aizņem vairāk nekā 1200 hektāru platību, no kuriem vairāk nekā 400 hektāri ir labiekārtota apmeklētājiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu