Peterhansels un Gonsalvešs uzvar Dakāras rallijreida 4. posmā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Stefans Peterhansels trešdien Dakāras rallireida ceturtajā posmā bija ātrākais autobraucēju vērtējumā, kur dominēja «Peugeot» markas mašīnas.

Panākumiem bagātākais Dakāras rallijreida dalībnieks Peterhansels, kura kontā līdz šim ir sešas uzvaras ar motociklu un piecas uzvaras automobiļu kategorijā, 429 kilometru garajā maršrutā par attiecīgi 11 un 27 sekundēm pārspēja komandas biedrus Karlosu Sainsu un Sebastjanu Lēbu.

Pasaules rallija leģenda Lēbs, kurš savā debijā Dakāras rallijreidā jau uzvarējis divos posmos, saglabā vadību kopvērtējumā, par 4 minūtēm un 48 sekundēm apsteidzot Peterhanselu.

Pagājušā gada uzvarētājs katarietis Nasers Al-Atija ar «Mini» ieņem trešo vietu, zaudējot 11 minūtes un 9 sekundes.

Motobraucēju konkurencē 4.posmā uzvarēja spānis Hoans Barreda. Viņš par 1 minūti un 49 sekundēm pārspēja savu portugāļu komandas biedru Paulu Gonsalvešu un par 4 minūtēm 24 sekundēm - Rubenu Fariju ar «Husqvarna». Vēlāk gan Barredam tika piespriests 5 minūšu sods, kā rezultātā pie uzvaras posmā tika Gonsalvešs, ar 2 minūšu 35 sekunžu deficītu finišēja Farija, bet uz trešo vietu pakāpjās argentīnietis Kevins Benavidess, kurš Farijam posmā zaudēja vien 2 sekundes.

Pēc izmaiņām 4.posma rezultātos kopvērtējuma līderis ir Gonsalvešs, viņam 2 minūtes un 17 sekundes zaudē Benavidess, bet trešais ir Barreda, kurš līdz šim jau iekrājis 6 soda minūtes un Gonsalvešam zaudē 3 minūtes un 3 sekundes.

Ceturtdien piektajā posmā jāveic 327 kilometri no Huhujas līdz Ujuni (Bolīvijā).

Dakāras rallijreids, kas tiek rīkots 38.reizi, šogad paredzēts 9300 kilometru garumā caur Argentīnu un Bolīviju. Sacensības noslēgsies 16. janvārī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu