Kaut kas neredzēts: auto ar akmens apdari

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Bentley

Volkswagen grupā ietilpstošais luksusa klases auto ražotājs Bentley, precīzāk - tā speciālo pasūtījumu izpildes nodaļa Mulliner, nupat sākusi piedāvāt nākamā līmeņa apdares opciju, proti, ja klients vēlēsies, viņa auto salonā būs iespējama akmens apdare. Citiem vārdiem sakot, izmantojot jaunākās akmens apstrādes tehnoloģijas, bijis iespējams rast jaunu lietojumu izejmateriālam, kurš dabiski veidojies vairāk nekā 200 miljonus gadu

Apdarē izmantojamo slānekli un kvarcītu Mulliner iepērk Radžastānā un Andra Pradešā, Indijā, kur ir ļoti senas tradīcijas akmens apstrādē un izmantošanā būvniecībā. Tur apdarei paredzētās akmens sekcijas sākotnēji tiek atšķeltas no lielākiem iežu gabaliem un nopulētas, izmantojot stikla šķiedru un īpašus sveķus. Visbeidzot nepieciešamo formu un biezumu akmens detaļām rūpīgā roku darbā piešķir Mulliner meistari Bentley galvenajā mītnē Anglijā.

Foto: Bentley

Apdares elementu akmens pārklājums ir tikai 0,1 milimetru biezs, tādēļ arī ļoti viegls un caurspīdīgs, kas dod iespēju Bentley lietotājiem saskatīt un apbrīnot katras akmens detaļas unikālo rakstu.

Akmens apdares elementus, ko Mulliner pagaidām piedāvā tikai Continental un Flying Spur automobiļiem, var pasūtīt četrās dažādās krāsās - rudens baltā, galaktiskā, zemes sarkanā un vara krāsā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu