Lielbritānijas parlaments debatēs, vai aizliegt Trampam iebraukt valstī

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijas parlaments šomēnes debatēs par to, vai aizliegt ASV politiķim Donaldam Trampam iebraukt valstī viņa skandalozo izteikumu dēļ, otrdienas vakarā paziņoja parlamenta petīciju komiteja.

Gandrīz 570 tūkstoši britu ir parakstījuši interneta petīciju ar aicinājumu aizliegt iebraukšanu Lielbritānijā Trampam, kurš ir populārākais pretendents uz izvirzīšanu par Republikāņu partijas kandidātu ASV prezidenta vēlēšanām, viņa «naida runas» dēļ. Tramps ir nācis klajā ar skandaloziem izteikumiem, vēršoties pret musulmaņiem, meksikāņiem un citiem.

Apmēram 40 tūkstoši britu ir parakstījuši pretēju petīciju ar aicinājumu neaizliegt Trampam iebraukšanu Lielbritānijā, jo viņa izteikumi ASV priekšvēlēšanu kampaņā neattiecas uz Lielbritāniju un šāds aizliegums varētu radīt sarežģījumus abu valstu attiecībās nākotnē.

Parlamenta petīciju komiteja, kurā ir 11 deputāti, paziņoja, ka debates par abām petīcijām notiks 18.janvārī.

Britu parlamentāriešiem ir pienākums izskatīt debatēs jebkuru petīciju, kuru valdības oficiālajā petīciju vietnē parakstījuši vismaz 100 tūkstoši cilvēku. Šo debašu beigās netiek pieņemti nekādi lēmumi.

Lielbritānijas valdība, bažījoties par «naida runu», ir bloķējusi dažu skandalozu personu iebraukšanu Lielbritānijā.

Tramps savos priekšvēlēšanu izteikumos ir ierosinājis uz laiku pilnīgi aizliegt musulmaņu iebraukšanu ASV pēc 2.decembrī notikušās apšaudes Kalifornijas štata Sanbernardino pilsētā, kurā precēts musulmaņu pāris nogalināja 14 cilvēkus. Vēl pirms tam viņš savos izteikumos ir raksturojis meksikāņu imigrantus kā izvarotājus un narkotiku tirgotājus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu