Lēbs turpina lielisko debiju Dakāras rallijreidā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Deviņkārtējais pasaules čempions rallijā Sebastjans Lēbs no Francijas otrdien izcīnīja uzvaru Dakāras rallijreida trešajā posmā, tiekot pie otrā panākuma divās dienās un nostiprinot savas līderpozīciju kopvērtējumā.

Lēbs, startējot ar «Peugeot 2008 DKR» markas automašīnu, 190 kilometrus garo ātrumposmu no Termas de Rioondo līdz Sansalvadorai de Huhujai, Argentīnā, veica divās stundās, deviņās minūtēs un 39 sekundēs.

Viņš par minūti un 23 sekundēm pārspēja spāni Karlosu Sainsu, kurš arī startē ar «Peugeot», bet trešais palika pagājušā gada sacensību uzvarētājs Nasers Al-Atija no Kataras, kurš startējot ar «Mini» mašīnu Lēbam posmā zaudēja minūti un 25 sekundes.

«Izskatās, ka rezultāti starp braucējiem būs sīvi,» izteicās 41 gadus vecais Lēbs, uzsverot, ka īstais pārbaudījums būs tuksneša ātrumposmi. «Aizvadīju labu etapu bez kļūdām. Pagaidām viss ir kārtībā un šīs divas dienas esmu izbaudījis.»

Lēbs, kuram šī ir debija Dakāras rallijreidā, uzvaru svinēja arī pirmdien sacensību otrajā posmā, bet kopvērtējumā viņš par piecām minūtē un trīs sekundēm tagad apsteidz dienvidāfrikāni Žinelu de Vilji, kurš brauc ar «Toyota». Trešais kopvērtējumā ir Lēba komandas biedrs un tautietis Stefans Peteransels, kurš no otrās vietas atpaliek tikai par 12 sekundēm.

Motobraucēju konkurencē posmā uzvaru svinēja spānis Hoans Barreda ar «Honda», kurš finišu sasniedza divās stundās, 30 minūtēs un 37 sekundēs. Viņš par 26 sekundēm pārspēja argentīnieti Kevinu Benavidesu, bet par 52 sekundēm portugāli Paulu Gonsalvešu, kuri arī brauc ar «Honda» motociklu.

Kopvērtējumā Barreda par 14 sekundēm apsteidz slovāku Stefanu Svitko ar KTM. Iepriekšējā posma uzvarētājs Tobijs Praiss no Austrālijas trešajā posmā ieņēma tikai 37.vietu, zaudējot līderpozīciju kopvērtējumā un atkrītot uz desmito vietu vairāk nekā piecas minūtes aiz līdera.

Slikto laika apstākļu dēļ otrā un trešā ātrumposma distances tikušas samazinātas, bet pirmais posms spēcīgā lietus un pērkona negaisa dēļ vispār tika atcelts.

Tāpat sestdien Dakāras rallijreida prologā ķīniešu autosportistes Guo Meilinas vadītais «Mini» spēkrats ietriecās skatītājos, savainojot 13 cilvēkus.

Kopumā šogad rallijreidā iecerēti 12 posmi, no kuriem pēdējais notiks 16.janvārī.

Dakāras rallijreids, kurā arī šogad nestartē neviens Latvijas pārstāvis, astoto reizi pēc kārtas norisinās Dienvidamerikā. Rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā. 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu